Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
24-03-2019 | door: Redactie

HP bouwt replica van Hewlett Packard 1939 garage (video)

HP, aanbieder van devices en printers, heeft een replica van de Hewlett Packard 1939 garage gebouwd. Deze werd getoond tijdens het Reinvent 2019 partner event in Houston.

HP bestaat 80 jaar en kijkt terug naar een geschiedenis van innovatie. De garage, waarvan de originele in het Californische Palo Alto staat, is een kopie waar de oprichters Bill Hewlett en David Packard hun eerste elektronische apparatuur vanaf 1939 ontwikkelden. Op 1 januari 1939 hadden ze een vennootschap opgericht met een startkapitaal van 538 dollar. De volgorde van hun achternamen in de bedrijfsnaam werd bepaald door een muntje op te gooien. De garage geldt tegenwoordig als geboorteplaats van Silicon Valley.

Naast kranten en vele andere nostalgie is er een Fantasia playbook van de firma Walt Disney Studios te zien. Walt Disney Studios kocht van HP acht audio oscillatoren (HP200A) die door Hewlett voor de film zijn ontworpen. Dat was de eerste mega deal van HP. De oscillatoren werden ingezet om de geluidssystemen te testen en te certificeren in theaters die de Fantasia film in stereofonisch geluid uitvoerde.

Bekijk de video die Dutch IT-channel hoofdredacteur Witold Kepinski ter plekke maakte.

hp-garage-1939-replica.jpg

Terug naar video overzicht
Hardware