Ricoh introduceert compacte grootformaat UV-vlakbedprinter

25-03-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Ricoh introduceert compacte grootformaat UV-vlakbedprinter

Ricoh introduceert de nieuwe Ricoh Pro TF6250 grootformaat UV-vlakbedprinter. Met deze printer richt het bedrijf zich op de markten voor signs, graphics en decoratie en helpt Ricoh de productiviteit te verhogen.

Het compacte systeem van 2,5 m x 1,3 m is ontworpen om de sign & display, grafische en industriële sectoren te helpen om nieuwe kansen te grijpen in de markten voor industriële decoratie, interieur, verpakkingen, zeefdrukwerk en personalisatie. Het systeem is gebouwd op basis van hetzelfde printplatform als de Ricoh Pro T7210. De printer is voorzien van Ricoh's drop-on-demand printkoppen, die zorgen voor productiviteit, veelzijdigheid en een hoge beeldkwaliteit. De printer is compatibel met nieuwe inktsets die een breder kleurbereik bieden dan de Pro T7210, hoge printsnelheden mogelijk maken, gevarieerde substraatflexibiliteit bieden en geautomatiseerd met één druk op de knop dagelijks onderhouden kunnen worden.

Hoge productiesnelheid

De Pro TF6250 heeft een productiesnelheid tot 64,6 m2/u en een true vlakbed-architectuur. Hierbij worden de media op de tafel op hun plaats gehouden en beweegt het printsysteem boven de tafel. Dit systeem kan substraten met diktes tot 110 mm aan. LED-technologie houdt het stroomverbruik laag en droogt de printresultaten bij lage temperaturen, waardoor het gebruik van dunnere substraten mogelijk is zonder risico op smelten of kromtrekken.

Registratiepennen helpen om een precieze registratie te handhaven, terwijl vier afzonderlijke vacuümzones de media op hun plaats houden, ongeacht hun vorm en formaat. De printkoppen worden door een automatische sensor aangepast aan de juiste hoogte om de nauwkeurigheid te handhaven. Mogelijkheden voor aflopend printen maken schoonsnijden overbodig.

Ricoh toont de Ricoh Pro TF6250 op de Sign & Print Expo (stand I 112) van 26 t/m 28 Maart in Gorinchem.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware