EBN kiest Axians voor vervanging financieel systeem
25-03-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

EBN kiest Axians voor vervanging financieel systeem

Axians heeft een omvangrijke deal gesloten met Energie Beheer Nederland (EBN). EBN kiest Axians als partner voor de aanschaf, de implementatie en het onderhoud van de financiële software van Exact. Axians levert deze software vanuit haar eigen cloudomgeving. De nieuwe overeenkomst heeft een looptijd van drie jaar, met opties tot verlenging. Het selectietraject stond onder begeleiding van sourcing- en benchmark-specialist Metri.

EBN was in het verleden vooral gefocust op haar kernactiviteiten inzake haar wettelijke taak in olie en gas. Naar de toekomst toe vragen nieuwe (mogelijke) activiteiten zoals aardwarmte, CO2-opslag, geotechnische operaties of gesubsidieerde projecten een andere inrichting van het financieel systeem. Om deze processen te ondersteunen zet Axians de financiële software van Exact in aangevuld met klantspecifieke oplossingen voor onder andere workflow management. De totaaloplossing wordt gefaciliteerd vanuit de eigen Axians Cloud, waarbij Axians het volledige beheer en onderhoud van EBN uit handen neemt.

EBN is eigendom van de Nederlandse staat en voert een deel van het klimaat- en energiebeleid van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat uit. EBN maakt de komende jaren een transitie door van investeerder en kennispartner in olie en gas naar een actieve speler in het versnellen van de energietransitie. De software en aanverwante dienstverlening moet deze groei ondersteunen. EBN zocht in de nieuwe tender een trusted advisor die dit regelt en meedenkt over de benodigde innovaties. De keuze is uiteindelijk dus gevallen op Axians.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud