Witold Kepinski - 27 maart 2019

Kubernetes 1.14 biedt production level support voor Windows Nodes

Kubernetes 1.14 biedt production level support voor Windows Nodes image

De nieuwste container software versie Kubernetes 1.14 biedt production level support voor Windows Nodes.  Kubernetes 1.14 is de eerste release van 2019.

Kubernetes 1.14 bestaat uit 31 verbeteringen. De hoofdthema's van deze release zijn uitbreidbaarheid en ondersteuning van meer workloads op Kubernetes met drie belangrijke functies die overgaan op algemene beschikbaarheid en een belangrijke beveiligingsfunctie die overgaat op bèta. Bovendien zijn er opmerkelijke Pod- en RBAC-verbeteringen in deze versie.

Ondersteuning op productieniveau voor Windows Nodes - knooppunten

Tot nu toe was de Windows Node-ondersteuning in Kubernetes in bèta, waardoor veel gebruikers konden experimenteren en de waarde van Kubernetes voor Windows-containers konden zien. Kubernetes ondersteunt nu officieel het toevoegen van Windows-nodes als werkknooppunten en het plannen van Windows-containers, waardoor een enorm ecosysteem van Windows-applicaties de kracht van ons platform kan benutten.

Ondernemingen met investeringen in Windows-applicaties en Linux-gebaseerde applicaties hoeven niet op zoek te gaan naar afzonderlijke orkestrators om hun workloads te beheren, wat leidt tot een hogere operationele efficiëntie over hun implementaties, ongeacht het besturingssysteem.

Enkele van de belangrijkste kenmerken van het inschakelen van Windows-containers in Kubernetes zijn:

Ondersteuning voor Windows Server 2019 voor worker nodes en containers
Ondersteuning voor netwerken met Azure-CNI, OVN-Kubernetes en Flanel
Verbeterde ondersteuning voor pods, servicetypen, werklastcontrollers en statistieken / quota om de mogelijkheden die worden geboden voor Linux-containers nauw aan te laten sluiten

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!