Redactie - 27 maart 2019

Oracle optimaliseert werknemers bestand

Oracle optimaliseert zijn werknemers bestand op verschillende locaties zo melden diverse media zoals The Register. De bezuinigingen zijn van toepassing op applicatieontwikkelaars, data scientists, bedrijfsanalisten, grafische ontwerpers, IT-managers, marktonderzoekers, communicatieprofessionals, productmanagers, QA-analisten, softwareontwikkelaars, systeembeheerders, webontwerpers en anderen.

Oracle heeft ongeveer 40 mensen ontslagen in zijn Cloud Infrastructure (OCI) groep in Seattle. Eerder werd bekend dat er 250 werknemers bij zijn Redwood City-faciliteit en ongeveer 100 op zijn locatie in Santa Clara, beide in Californië, moeten vertrekken.

Deze ontslagen in de VS maken deel uit van een brede reeks banenreducties. Oracle heeft wereldwijd ongeveer 140.000 werknemers in dienst.

Oracle heeft de reducties ingediend bij California's Employment Development Department, voor wat betreft de optimalisaties in Redwood City en Santa Clara. Er is ook een interne mail over de ontslagen bekend.

Verder zijn er banen geschrapt op locaties in Mexico, New Hampshire en India zo meldt The Register.

Oracle geeft als commentaar op de optimalisaties: "In lijn met de groei van onze cloudactiviteiten werken we voortdurend aan het in balans houden en herstructureren van ons development team om ervoor te zorgen dat we de juiste mensen hebben die de beste cloudproducten leveren aan onze klanten over de hele wereld."

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!