Witold Kepinski - 28 maart 2019

Micosoft Azure Cognitive Services uitgebreid met meer AI mogelijkheden

Micosoft Azure Cognitive Services uitgebreid met meer AI mogelijkheden image

Micosoft Azure Cognitive Services zijn uitgebreid met meer AI mogelijkheden zo meldt Microsoft in een blog. Cognitive Services zoals Anomaly Detector en Custom Vision zijn ontworpen om ongebruikelijke patronen te herkennen en afbeeldingen te classificeren.

Zo biedt Microsoft nu anomalie detectie als een AI-service met Anomaly Detector. Dit is een nieuwe cognitieve service waarmee de gebruiker ongebruikelijke patronen of zeldzame gebeurtenissen in gegevens kunt opsporen die kunnen leiden tot het identificeren van problemen zoals creditcardfraude.

Tegenwoordig vertrouwen meer dan 200 teams in Azure en andere kernproducten van Microsoft op Anomaly Detector om de betrouwbaarheid van hun systemen te vergroten door onregelmatigheden in realtime te detecteren en het oplossen van problemen te versnellen. Via een enkele API kunnen ontwikkelaars eenvoudig anomalie-detectiemogelijkheden in hun applicaties integreren om een ??hoge gegevensnauwkeurigheid te garanderen en automatisch oppervlakkige incidenten te voorkomen zodra ze zich voordoen.

Scenario's voor gemeenschappelijk gebruik zijn onder meer het identificeren van bedrijfsincidenten en tekstfouten, het bewaken van IoT-apparaatverkeer, het detecteren van fraude, het reageren op veranderende markten en meer. Inhoudsleveranciers kunnen bijvoorbeeld Anomaly Detector gebruiken om automatisch videoprestatiegegevens te scannen die specifiek zijn voor de KPI's van een klant, zodat problemen in een oogwenk kunnen worden geïdentificeerd. Als alternatief kunnen videostreamplatforms Anomaly Detector toepassen op miljoenen videogegevenssets om statistieken bij te houden. Een gemiste seconde in videoprestaties kan zich vertalen in aanzienlijk inkomstenverlies voor inhoudsproviders die inkomsten genereren met hun platform.

Custom Vision: geautomatiseerd machine learning voor afbeeldingen

Met de algemene beschikbaarheid van Custom Vision kunnen organisaties hun bedrijfsactiviteiten ook snel en nauwkeurig aanpassen door objecten in afbeeldingen te identificeren .

Met behulp van machineleren maakt Custom Vision het voor ontwikkelaars eenvoudig en snel om aangepaste beeldclassificatoren te bouwen, implementeren en verbeteren om snel inhoud in afbeeldingen te herkennen. Ontwikkelaars kunnen hun eigen classifier trainen om te herkennen wat het belangrijkst is in hun scenario's, of deze aangepaste classifiers exporteren om ze offline en in realtime uit te voeren op iOS (in CoreML), Android (in TensorFlow) en vele andere apparaten aan de rand. De geëxporteerde modellen zijn geoptimaliseerd voor de beperkingen van een mobiel apparaat met een ongelooflijke doorvoer terwijl toch een hoge nauwkeurigheid wordt gehandhaafd.

Tegenwoordig kan Custom Vision worden gebruikt voor verschillende bedrijfsscenario's. Minsur, de grootste tinmijn op het westelijk halfrond, gevestigd in Peru, past Custom Vision toe om een ??duurzame mijnbouwpraktijk te creëren door ervoor te zorgen dat water dat wordt gebruikt in het delfstofwinningsproces op de juiste manier wordt behandeld voor hergebruik op landbouw en vee door behandelingsschuimniveaus te detecteren. Ze gebruikten een combinatie van Cognitive Services Custom Vision en Azure video-analyse om een ??zeer handmatig proces te vervangen, zodat werknemers zich kunnen concentreren op meer strategische projecten binnen de operatie.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!