ABN AMRO verkoopt meerderheidsbelang in Stater aan Infosys

ABN AMRO verkoopt meerderheidsbelang in Stater aan Infosys

29-03-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

ABN AMRO verkoopt meerderheidsbelang in Stater aan Infosys

ABN AMRO kondigt de verkoop aan van 75% van de aandelen in Stater, aan Infosys. Stater, de hypotheekadministrateur van ABN AMRO, beheert ruim 1,3 miljoen hypotheekleningen voor meer dan 30 hypotheekaanbieders op de Nederlandse markt. Infosys is een wereldwijd opererende aanbieder van IT- en bedrijfsdiensten, die al in andere landen actief is op het gebied van hypotheekadministratie.

ABN AMRO blijft met een belang van 25% strategisch aandeelhouder in Stater. Christian Bornfeld, lid van de Executive Board van ABN AMRO: “Hypotheken zijn een zeer belangrijk product voor ABN AMRO, maar de hypotheekadministratie zelf is geen kernactiviteit. We zijn dan ook blij met Infosys als nieuwe meerderheidsaandeelhouder van Stater. ABN AMRO houdt een strategisch belang van 25% en we blijven een belangrijke klant van Stater.”

Erwin Dreuning, directeur van Stater: “We zijn verheugd met Infosys als nieuwe aandeelhouder. Infosys is al actief als hypotheekadministrateur en brengt specifieke kennis in. De gezamenlijke kracht van ABN AMRO, Infosys en Stater geeft ons een solide basis om onze dienstverlening verder te ontwikkelen. Daarnaast krijgen we hiermee meer mogelijkheden om te groeien en nieuwe klanten te bedienen.”

De verkoop levert ABN AMRO een boekwinst op en heeft een bescheiden positief effect op de CET1-kapitaalratio van de bank. Naar verwachting wordt de transactie in het tweede kwartaal afgerond.

Terug naar nieuws overzicht