Wouter Hoeffnagel - 01 april 2019

'Salesforce faciliteerde mensenhandel via Backpage'

Salesforce wordt aangeklaagd door een groep van 50 vrouwen, die stellen dat het bedrijf door de website Backpage te helpen mensenhandel heeft ondersteund. De vrouwen stellen door Backpage slachtoffer te zijn geworden van onder meer verkrachting en misbruik.

Backpage is een website waarop onder meer seksuele diensten werden aangeboden. De webstie werd in 2004  gelanceerd en was tot 2018 actief. In dat jaar werd de website offline gehaald en Backpage beschuldigd van het faciliteren van prostitutie en mensenhandel.

'Salesforce had faciliterende rol'

De vijftig vrouwen die Salesforce aanklagen stellen dat het bedrijf heeft bijgedragen aan mensenhandel door Backpage te ondersteunen. Zo zou Salesforce data- en marketingtools hebben geleverd aan Backpage en daarnaast een op maat gemaakt database hebben ontwikkeld voor de website.

Salesforce wil in een reactie aan CNBC niet inhoudelijk op de zaak reageren. Een woordvoerder van het bedrijf meldt wel dat Salesforce de aantijgingen serieus neemt en is toegewijd aan zowel ethisch als menselijk gebruik van zijn producten.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!