Redactie - 02 april 2019

Bridgestone Europe rondt overname TomTom Telematics af

Bridgestone Europe NV/SA, een dochteronderneming van Bridgestone Corporation in EMEA, een banden- en rubberonderneming, maakt bekend dat de overname van TomTom Telematics is afgerond. TomTom Telematics is Europees leider in digitaal vloot management. Het bedrag van de overname bedraagt 910 miljoen euro.

De overname, die op 22 januari 2019 werd aangekondigd, heeft nu alle regelgevende fasen doorlopen, werd goedgekeurd door de aandeelhouders van TomTom en kon op een positieve respons rekenen bij ondernemingsraad van TomTom.

Met de overname bouwt Bridgestone voort op eerdere inspanningen om zijn digitale activiteiten uit te breiden. Telematics, de Europese nummer één in zijn sector met dubbele groeicijfers, past strategisch goed bij Bridgestone en versterkt zijn positie op het gebied van mobiliteitsoplossingen voor effectievere en efficiëntere vlootactiviteiten.

Telematics wordt binnen Bridgestone een zelfstandige onderneming die tegelijk zal profiteren van de krachtige merkwaarde, het grote klantenbestand, de mondiale reikwijdte en het retailnetwerk van Bridgestone. Het huidige managementteam wordt behouden. Telematics zal gebruik maken van de investeringen en troeven van Bridgestone om zijn huidige groeiplannen te versnellen, zowel in Europa als daarbuiten.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!