TCS breidt samenwerking met verzekeraar VIVAT uit

02-04-2019 | door: Witold Kepinski

TCS breidt samenwerking met verzekeraar VIVAT uit

Tata Consultancy Services, speler in IT-diensten, consultancy en bedrijfsoplossingen, gaat de samenwerking met de Nederlandse verzekeraar VIVAT, de moedermaatschappij van Zwitserleven en Reaal, opschalen vanwege de expertise die TCS biedt op het gebied van strategisch advies, inhoudelijke kennis en innovatie.

De nieuwe samenwerking komt voort uit de zakenrelatie van TCS met VIVAT die in 2014 is ontstaan. TCS heeft de verzekeringsmaatschappij bijgestaan in diverse digitale transformatieprojecten, zoals bijvoorbeeld het samenvoegen van alle klantgegevens van VIVAT op één CRM-platform, waardoor een betere dienstverlening mogelijk wordt tijdens alle stappen van de customer lifecycle.

De merken die tot de VIVAT-groep behoren hebben gezamenlijk meer dan 150 jaar ervaring in levensverzekeringen, pensioenen, reisverzekeringen, autoverzekeringen en vermogensbeheer, en zijn verenigd in hun gezamenlijke missie om financiële keuzes eenvoudig te maken voor de klant. Met ruim 56 miljard euro op de balans, is VIVAT een van de grootste verzekerings- en vermogensbeheermaatschappijen in Nederland.

TCS werkt voor diverse verzekeraars wereldwijd, waarbij het bedrijf innovatieve oplossingen en diensten op het gebied van digitale transformatie levert om een antwoord te bieden op uitdagingen als de toenemende verwachtingen van klanten en tussenpersonen, nieuwe risico’s als cyberbeveiliging, onderhoud van verouderde systemen, toenemende regelgeving en de opkomst van nieuwe concurrenten. TCS wordt herhaaldelijk bestempeld als leider in sector-brede rapporten van analisten met betrekking tot digitale expertise in het verzekeringswezen.

TCS is sinds 1992 in Nederland en de Benelux gevestigd. TCS werkt voor meer dan 80 klanten in België, Nederland en Luxemburg, waaronder drie van de vijf grootste banken en KLM, de Nederlandse nationale luchtvaartmaatschappij.

Terug naar nieuws overzicht