Witold Kepinski - 02 april 2019

Colocatiemarkt krijgt een enorme boost van hyperscale operatoren

Colocatiemarkt krijgt een enorme boost van hyperscale operatoren image

Nieuwe gegevens van Synergy Research Group laten zien dat hyperscale operatoren de snelstgroeiende klantencategorie zijn voor colocatieproviders. Voor zowel de wholesale- als retailcolocatie groeiden 2018-inkomsten van klanten met een hyperscale omzet veel sneller dan die van andere klanten van serviceproviders en van bedrijven.

Hoewel de totale colocatiemarkt in 2018 met 10% groeide, stegen de inkomsten van exploitanten met een hyperscale markt met 24% in het groothandelsegment van de markt en met 16% in het retailsegment. Andere typen serviceproviders waren de volgende snelst groeiende klantencategorie, gevolgd door zakelijke klanten. De bedrijfsuitgaven voor colocation in de groothandel waren in 2018 relatief vlak ten opzichte van 2017, terwijl de bedrijfsuitgaven aan colocatie van retail met 7% groeiden.

Hyperscale

Uit het kwartaal- en kwartaalgegevens van Synergy blijkt dat de totale colocatiemarkt in 2018 uitgroeide tot meer dan 34 miljard dollar. De groei was het sterkst in de regio APAC, gevolgd door EMEA en Noord-Amerika. Van de 20 grootste landenmarkten werden de hoogste groeicijfers behaald in China, Brazilië, Hongkong, Japan, Duitsland en Singapore.

De analyse van de colocatie-uitgaven per klantcategorie is een uitbreiding van de diepgaande driemaandelijkse tracking van de colocatiemarkt door Synergy. Hyperscale operatoren zijn 's werelds grootste cloud- en internetservicebedrijven, waaronder de grootste spelers in IaaS, PaaS, SaaS, zoeken, sociale netwerken en e-commerce. De andere categorie van serviceproviders omvat telco's, niet-hyperscale cloudproviders en internetservicebedrijven, hosting / outsourcingbedrijven en aanbieders van content & digitale mediaservices.

Equinix, Digital Realty, Interxion, CyrusOne, QTS en GDS

"Het komt niet als een verrassing dat hyperscale operatoren een impuls geven aan colocatieproviders, omdat zij de opdracht hebben om hun wereldwijde datacenter-voetafdruk snel uit te breiden en in 2018 hun capex met maar liefst 43% hebben opgevoerd," zegt John Dinsdale, een Chief Analyst bij Synergy Research Group. "Om deze snelle groei te ondersteunen, kunnen ze niet alleen hun eigen datacenters bouwen, dus moeten ze ook op colocatieproviders vertrouwen om zowel grote wholesale-faciliteiten als capaciteit op kleinere randlocaties te verhuren. Hyperscale operatoren worden een steeds belangrijkere bedrijfsactiviteit voor toonaangevende colocatiebedrijven zoals Equinix, Digital Realty, Interxion, CyrusOne, QTS en GDS. "

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!