Witold Kepinski - 03 april 2019

Pure Storage neemt Compuverde over

Pure Storage neemt Compuverde over image

Pure Storage heeft het Zweedse opslagbedrijf Compuverde overgenomen. Compuverde is ontwikkelaar van software voor zogenaamde software-defined storage. De overname moet vooral de hybride cloud strategie van Pure ondersteunen.

Compuverde breidt de bestandsmogelijkheden van Pure Storage uit, waardoor bedrijven kunnen profiteren van geavanceerde bestandsaanbiedingen. De extra functionaliteit versterkt de strategie van Pure om klanten in staat te stellen echte hybride architecturen te implementeren - of ze ervoor kiezen om data on-prem, in de cloud of in toenemende mate een combinatie van beide te gebruiken.

Binnen ondernemingen is er een groeiende vraag naar op bestanden gebaseerde gedeelde opslag in de openbare cloud. Volgens IDC maakt 79% van de eindgebruikers gebruik van bestandsgebaseerde opslag voor ongestructureerde gegevens die zijn gekoppeld aan missiekritieke werkbelastingen. Naarmate meer bedrijfsapplicaties worden geïmplementeerd in een hybride cloudarchitectuur, kan bestandsgebaseerde opslag die dezelfde geavanceerde functionaliteit biedt als de on-prem omgeving, helpen de uitdagingen voor beweging te verminderen.

Cloud Data Services

Compuverde biedt een robuust ecosysteem van technologische partnerschappen en de uiterst schaalbare software-oplossing van het bedrijf wordt ingezet in wereldwijde organisaties in de telecom-, financiële en media-industrie.

"We zijn enthousiast over de mogelijkheden die het Compuverde-team en de technologie bieden voor Pure's bestaande portfolio", aldus Charles Giancarlo (foto), Chairman en CEO. "Naarmate IT-strategieën verder evolueren, willen bedrijven gebruikmaken van de innovaties van de public cloud in combinatie met hun on-premise oplossingen. Door onze groeiende reeks hybride gegevensoplossingen, zoals Cloud Data Services, blijven we onze klanten helpen het beste uit hun gegevensactiva te halen. "

De financiële voorwaarden van de overname worden niet bekendgemaakt. De overname zal naar verwachting in april 2019 worden afgerond.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!