Witold Kepinski - 03 april 2019

De Nederlandsche Bank werkt samen met Centric

De Nederlandsche Bank werkt samen met Centric image

De Nederlandsche Bank (DNB) is een samenwerking aangegaan met Centric. De ICT-dienstverlener gaat werkplekdiensten, de servicedesk en kantoorautomatisering leveren aan de medewerkers en neemt ook de datacentra in beheer.

DNB zocht een partner voor een langdurige relatie om zodoende de flexibiliteit en slagkracht van haar ICT-organisatie te vergroten en de digitale transformatie vorm te geven. Na een voorselectie werd Centric in september geselecteerd om een volledige aanbieding te doen. De overeenkomst kent een looptijd van vier jaar.

Servicedesk

Behalve dat Centric voor alle DNB-medewerkers de werkplekdiensten en kantoorautomatisering gaat verzorgen, komt er een volledig uitgeruste servicedesk– op locatie, op de werkplek, telefonisch en online. Daarbij wordt alle hard- en software up-to-date gehouden. Op die manier kunnen de medewerkers altijd en overal veilig werken.

Datacenter

DNB hanteert hoge standaarden ten aanzien van gebruikers, maar ook ten aanzien van data die veilig en goed moeten worden beheerd. DNB heeft daarom niet alleen de servicedesk, maar ook het datacenter bij Centric in beheer gegeven.

Werkplek- en kantoorautomatiseringsdiensten

De digitale werkplekken met Windows 10 worden in fases getransformeerd naar de standaard werkplekoplossing van Centric. Hierbij krijgen alle medewerkers onder andere Office 365. Centric zorgt voor de uitrol en voor het beheer van werkplekconfiguraties en licenties. Op alle werkplekken komen gebruiksvriendelijkheid, veiligheid, snelheid en innovatie centraal te staan.

Jan van der Vliet, CIO bij DNB: “Voor ons als centrale bank en toezichthouder staan veiligheid, robuustheid en betrouwbaarheid voorop. Centric heeft ons laten zien een solide partij te zijn met een bewezen track record op het gebied van compliance en security. Ook gaan ze ons datacentrum transformeren met hybride cloud technologie. De samenwerking met Centric biedt ons de schaalgrootte ons onverminderd in te zetten voor een stabiel financieel stelsel.“

Hans Schrijver, CCO bij Centric: “In de financiële sector is Centric vooral bekend vanwege de mogelijkheden die we bieden voor outsourcing van IT-beheer en processen als betalingsverkeer en pensioenadministratie. De keuze van DNB stelt ons in staat te werken aan onze speerpunten: het optimaliseren van processen, het uitwisselen en borgen van kennis op het gebied van onder meer compliance en security en het vergroten van innovatiekracht.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!