Kaspersky Lab lanceert twee nieuwe versies van Endpoint Security Cloud

Martijn van Lom

03-04-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Kaspersky Lab lanceert twee nieuwe versies van Endpoint Security Cloud

Kaspersky Lab lanceert een nieuwe editie van Kaspersky Endpoint Security Cloud, een cyberbeveiligingsproduct voor kleine en middelgrote organisaties voor eenvoudig beveiligingsbeheer in de cloud. De software biedt nieuwe functies op het vlak assessment van zwakke plekken en patch- en encryptiebeheer. Ook is het product voorzien van een nieuw licentiemodel, waardoor Windows, Mac, Android of iOS gebruikers niet langer meerdere licenties hoeven aan te schaffen.

Kaspersky Endpoint Security Cloud is uitgerust met traditionele cyberbeveiligingstechnologieën als bestands-, web- en mailbeveiliging, een firewall, een network-attack-blocker, gedragsdetectie en misbruikpreventie. Naast internetdreigingen richt de cloudoplossing zijn pijlen nu ook op schadelijke programma's die misbruik maken van zwakke plekken in verouderde software. Zo controleert de assessmentfunctie applicaties op bestaande bedrijfssystemen en informeert deze nieuwe functie IT-beheerders over beschikbare patches.

Kaspersky Endpoint Security Cloud Plus

De tweede variant is Kaspersky Endpoint Security Cloud Plus. Deze uitgebreidere versie voegt web- en devicebesturingselementen toe, evenals patch- en encryptiebeheer. Met de patchbeheerfunctionaliteit wordt updatebeheer voor kwetsbare applicaties geautomatiseerd. Het encryptiebeheer zorgt voor het versleutelen van computers op afstand. Daarmee is mobiele apparatuur niet toegankelijk zonder de juiste machtigingen, wat helpt dataverlies of -diefstal te voorkomen. Beide oplossingen zijn schaalbaar.

Inmiddels werkt 40 procent van de professionals bij kleine en middelgrote bedrijven regelmatig op afstand. Daarbij doen ze ook steeds vaker een beroep op diensten vanaf verschillende type apparatuur waar ook data opgeslagen wordt. Kaspersky Endpoint Security Cloud wordt daarom aangeboden in een licentie die geschikt is voor één pc of server en twee mobiele devices. Dus Windows, Mac, Android of iOS gebruikers hoeven niet langer meerdere licenties aan te schaffen voor optimale bescherming tegen cyberdreigingen.

Kaspersky Endpoint Security Cloud is voor implementatie- en onderhoudsactiviteiten voorzien van een beheerconsole die via een webbrowser op een laptop of tablet toegankelijk is. Bij de implementatie worden vooraf geconfigureerde beveiligingsprofielen automatisch toegepast op nieuw toegevoegde toestellen. Apparaten zijn hierdoor direct na de implementatie beveiligd. Beheerders kunnen indien nodig handmatig extra profielen aanmaken of bestaande profielen wijzigen.

Multitenancy van de beheerconsole

Bedrijven en instellingen met meerdere vestigingen zijn gebaat bij de zogeheten multitenancy van de beheerconsole. Zo is beveiligingsbeheer van meerdere organisaties of externe kantoren mogelijk met één account. Bovendien kunnen meerdere medewerkers met de juiste rechten het beheer doen.

"Steeds meer kleine en middelgrote bedrijven krijgen ook te maken met beveiligingsincidenten. Voor dergelijke organisaties veelal met beperkte resources en kennis is een beproefde makkelijk te implementeren beveiligingsoplossing nodig. Kaspersky Endpoint Security Cloud is een software-as-a-service product dat zowel heel betaalbaar is als eenvoudig in beheer. Bedrijven hoeven bovendien niet te investeren in extra hardware en kunnen dankzij de cloudoplossing heel makkelijk op afstand op- en afschalen in capaciteit en eenvoudig samenwerken”, zegt Martijn van Lom, General Manager Northern Europe bij Kaspersky Lab.

Meer informatie is beschikbaar op de zakelijke website van Kaspersky Lab. Op deze website is ook een proefversie te downloaden.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security