Witold Kepinski - 04 april 2019

IT-beslisser zet vaak succesvol low-code in

IT-beslisser zet vaak succesvol low-code in image

Appian, aanbieder van low-code applicatie-ontwikkelingsplatformen, kondigt de resultaten aan van een nieuw onderzoek uitgevoerd door Forrester Consulting. Het onderzoek verkent hoe ondernemingen hun belangrijkste applicaties bouwen en draaien met behulp van low-code platformen.

Het onderzoek laat zien dat bedrijven vaak beperkte capaciteiten hebben in het ontwikkelen van softwaretoepassingen en worden uitgedaagd om te transformeren tot een digitaal bedrijf. Om de ontwikkelingen bij te benen, wenden grote bedrijven zich tot low-code ontwikkelingsplatformen die het proces versnellen, de belasting van IT-middelen verminderen en de samenwerking tussen verschillende bedrijfsonderdelen verbeteren.

Belangrijkste bevindingen

Low-code versnelt de ontwikkeling en komt de behoefte aan snelheid tegemoet - 84% van de ondernemingen gebruikt een low-code ontwikkelingsplatform of -tool. Zo verbeteren bedrijven de bestaande IT-capaciteiten, innoveren ze producten en diensten en worden ze flexibeler. Hierdoor kunnen applicaties sneller op de markt worden gebracht.
Low-code platformen voldoen aan de hoogste eisen van bedrijven - De bedrijven die het meest waarschijnlijk topapplicaties draaien op low-code zijn bedrijven met de minste tolerantie voor downtime en verlies van gegevens, de strengste eisen voor continue auditing en onafhankelijke veiligheidscertificering. Dat deze bedrijven low-code erkennen bewijst dat bedrijfsklare low-code oplossingen al beschikbaar zijn in de markt.
Bedrijven richten zich op low-code om complexe bedrijfslogica op te bouwen - Hoewel veel bedrijven vandaag de dag nog custom code gebruiken om applicaties te bouwen voor complexe bedrijfslogica, willen ze graag voortbouwen op het succes dat low-code heeft gebracht voor andere delen van het bedrijf. In de toekomst zullen ondernemingen waarschijnlijk eerder low-code implementeren dan custom code om belangrijke bedrijfsapplicaties te beheren.

Het onderzoek bevestigt dat low-code in staat is om de moeilijkste barrières voor een succesvolle digitale transformatie te overwinnen. Sterker nog, 100% van de low-code ondernemingen heeft hun volledige investering in low-code al terugverdiend.

Het onderzoek schetst zes eisen waar bedrijven rekening mee moeten houden bij de evaluatie van een low-code platform. Volgens het rapport "kunnen bedrijven door het identificeren van low-code platformen die voldoen aan de zes bedrijfsvereisten, niet alleen sneller en op schaal applicaties bouwen en leveren, maar ook een dieper inzicht krijgen in de bedrijfsresultaten van hun digitale transformatie in het algemeen".

"Low-code platformen zijn niet allemaal hetzelfde", zegt Malcolm Ross, VP Product Marketing bij Appian. "We voldoen niet alleen aan de zes bedrijfsvereisten die Forrester heeft opgesteld, maar we zijn ook trots op de grote impact die onze applicaties hebben voor bedrijven. Dit wordt onderstreept door de Appian Garantie, die de creatie en implementatie van een bedrijfsapplicatie belooft in slechts acht weken.”

Forrester heeft een online enquête uitgevoerd onder 254 IT- en branche-besluitvormers in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Australië om de verwachtingen van en ervaringen met low-code applicatie-ontwikkelingsplatformen te evalueren op bedrijfsniveau.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!