Witold Kepinski - 04 april 2019

EOM Data Solutions is wederom mantelpartij MinEZK en MinLNV

ICT-dienstverlener EOM Data Solutions uit Almere is opnieuw geselecteerd als vaste mantelpartij voor het leveren van hoogwaardige SAS-expertise voor de verschillende diensten van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (MinEZK) en van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (MinLNV). Het betreft hier een consortium, waarin EOM de samenwerking heeft gezocht met gerenommeerde marktpartijen als Ordina GEO-ICT en 227 Data Scientists.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat werkt samen met zijn partners aan een duurzaam én ondernemend Nederland: een klimaatneutrale samenleving en een sterke, open economie. Het ministerie van LNV staat voor duurzaam voedsel, waardevolle natuur en een vitaal platteland en richt zich op de verandering die nodig is: van het huidige agrarische systeem waarin de nadruk ligt op kostprijsreductie naar een systeem dat draait om het zorgvuldig omgaan met schaarse grondstoffen.

Om beter te kunnen anticiperen op relevante maatschappelijke ontwikkelingen en beter invulling te kunnen geven aan een proactieve, risicogerichte en kennisgedreven werkwijze zetten de ministeries in op het centraal ontsluiten van data, op het met behulp van experimenteren tot nieuwe dataproducten te komen en op het faciliteren en begeleiden van selfservice Business Intelligence / Business Analytics (BI/BA).

Met de gunning van de openbare Europese aanbesteding, voor een periode van in totaal 4 jaar, gaan EOM Data Solutions, Ordina GEO-ICT en 227 Data Scientists een inhoudelijke bijdrage leveren aan de doelstellingen van de ministeries door het toepassen van technologische innovaties en (big) data analytics, een belangrijk speerpunt bij de diensten, waarbij slimmer en steeds meer gebruik gemaakt wordt van geografische data en (on)gestructureerde interne en externe gegevensbronnen.

Verschillende dienstverleners schreven zich in voor de aanbesteding. Het Ministerie van EZK heeft tijdens de gunning gekeken naar uiteenlopende criteria. Het consortium van EOM Data Solutions, Ordina GEO-ICT en 227 Data Scienctists is als een van de vier partijen geselecteerd door onder meer uitstekend te scoren op inhoud, kwaliteit, prijs, leverbetrouwbaarheid en aanbiedingszekerheid.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!