Witold Kepinski - 05 april 2019

Ultimaker Material Alliance Programma trekt meer fabrikanten aan

Ultimaker Material Alliance Programma trekt meer fabrikanten aan image

Ultimaker, speler in desktop 3D-printen, maakt tijdens de Hannover Messe bekend dat het Ultimaker Material Alliance Programma nu meer dan 80 fabrikanten in alle delen van de wereld heeft aangezet tot het ontwikkelen van materiaalprintprofielen voor FFF 3D-printen.

Ultimaker lanceerde dit programma in april 2018 om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar 3D-printmaterialen voor industriële toepassingen. Precies een jaar na het starten met het Ultimaker Material Alliance Programma maakt een grote groep van materiaalfabrikanten, waaronder BASF, DSM, DuPont, Owens Corning, Arkema, Jabil, Lehmann&Voss&Co. en diverse andere producenten van filamenten, actief gebruik van de Print Profile Assistant. Deze is door Ultimaker beschikbaar gesteld om hen te helpen sneller een breed scala aan krachtige materialen voor 3D-printen op basis van filamenten naar de professionele markt te brengen. Deze materiaalprintprofielen kunnen worden gedownload via de marktplaats in Ultimaker Cloud.

De materiaalkeuze is een van de belangrijkste aandachtspunten voor technici tijdens de selectie van een productiemethode. De open materiaalstrategie van Ultimaker stelt hen in staat om voor het 3D-printen gebruik te maken van een keur aan materialen met specifieke eigenschappen, zoals hittebestendigheid, schokbestendigheid, chemische weerstand, flexibiliteit en robuustheid aldus Ultimaker.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!