Amerikaanse SEC publiceert richtlijnen omtrent digitale valuta
05-04-2019 | door: Redactie

Amerikaanse SEC publiceert richtlijnen omtrent digitale valuta

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft op 3 april een nieuwe openbare verklaring uitgebracht waarin het een aantal richtlijnen beschrijft omtrent cryptocurrencies en securities (effecten).

Het doel van de richtlijnen is om actoren in de markt duidelijkheid te geven over of bepaalde digitale valuta onder de Amerikaanse federale securities wetgeving, de Securities Act uit 1933, vallen of niet. In de verklaring staat:

“Naarmate financiële technologieën, methoden van kapitaalvorming en marktstructuren verder evolueren, moeten actoren in de markt zich ervan bewust zijn dat ze mogelijk activiteiten uitvoeren die onder onze jurisdictie vallen.

Marktdeelnemers kunnen bijvoorbeeld activiteiten uitvoeren waarvoor registratie van transacties en personen of entiteiten die bij die transacties betrokken zijn, vereist is.

Zelfs als er geen registratie vereist is, kunnen activiteiten met betrekking tot digitale activa die effecten zijn, toch onderworpen worden aan de regelgeving en het toezicht van de commissie.”

Dat gezegd hebbende, in de verklaring staat dat de richtlijnen geen officiële regelgeving of wetgeving bevatten, maar eerder een regelgevend kader vormen aan de hand van de standpunten van de SEC.

Het document met de nieuwe richtlijnen is het werk van twee SEC-commissieleden: Bill Hinman, directeur corporate finance en Valerie Szczepanik, senior advisor digitale activa, ook bekend als de “Crypto Czar.”

De verklaring komt een dag nadat de SEC een “No Action Letter” had verstuurd naar TurnKey Jets, een recent opgzet bedrijf dat vluchten met privéjets aanbiedt, waarin de SEC verklaart dat de TKJ-tokens uit de initial coin offering (ICO) van het bedrijf geen securities zijn.

Bill Hinman zei vorig jaar dat ethereum (ETH) en dergelijke cryptocurrencies geen securities zijn volgens de Amerikaanse wetgeving. Jay Clayton, voorzitter van de SEC, bevestigde dat vorige maand.

Valerie Szczepanik kondigde recentelijk aan op tour te gaan in Amerika om mensen uit de cryptocurrency industrie te ontmoeten

Onlangs kondigde de SEC aan op zoek te zijn naar een “crypto specialist”.

Auteur: Kevin Schijven. Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Crypto-Insiders.nl.

Terug naar nieuws overzicht
Security