Witold Kepinski - 06 april 2019

Aruba Networks lanceert ClearPass Device Insight en Wi-Fi 6-portfolio

Aruba Networks lanceert ClearPass Device Insight en Wi-Fi 6-portfolio image

Aruba, onderdeel van Hewlett Packard Enterprise (HPE), introduceert twee nieuwe oplossingen om bedrijven te helpen bij het vereenvoudigen van de adoptie van Internet of Things (IoT).

Aruba ClearPass Device Insight biedt klanten één overzicht voor inzicht in devices met behulp van geautomatiseerde device-detectie. Ook biedt de oplossing op machine learning (ML) gebaseerde fingerprinting en identificatie.

Daarnaast introduceert Aruba de Aruba 530-serie en de 550-serie access points (AP’s), een uitbreiding op de meest geavanceerde productlijn 802.11ax (Wi-Fi 6) van voor IoT geschikte AP’s in de sector.

De nieuwe oplossingen stellen bedrijven in staat om IoT-security- en connectiviteitsbarrières op te heffen, en tegelijk de bijbehorende operationele kosten en complexiteit terug te dringen, aldus Aruba.

IoT-security start bij inzicht

Aruba ClearPass Device Insight gebruikt machine learning en crowdsourcing om de detectie en fingerprinting van alle verbonden apparaten en IoT devices te automatiseren, ongeacht of het met een vast of draadloos netwerk van welk fabricaat dan ook verbonden is. Geavanceerde technologie van het Data Science Laboratory van Aruba maakt gebruik van op maat gemaakte Deep Packet Inspection (DPI) om gedragsprofielen te creëren, die nauwkeurige fingerprinting mogelijk maken. Ook gebruikt het cloud-delivery-platform van ClearPass Device Insight gedeelde community-learnings om recent aangesloten devices te identificeren. In combinatie met de Aruba ClearPass Policy Manager en de beveiligingsmogelijkheden van Aruba’s Dynamic Segmentation kunnen IT-teams de authenticatie en handhaving van policy’s automatiseren tot op apparaat- en gebruikersniveau. Dit door verschillende access-policy’s of regels toe te passen, gebaseerd op de rol van een device. Als een apparaat afwijkend gedrag vertoont, kan ClearPass Device Insight het automatisch in quarantaine plaatsen of het uit het netwerk verwijderen.

Ook biedt deze aanpak IT-teams een geautomatiseerde en slimme securityoplossing die inzicht geeft in de enorme hoeveelheid apparaten die verbonden zijn met het bedrijfsnetwerk, vaak zonder dat de IT-afdeling ervan afweet. Uitgebreide details over elk device, inclusief informatie over de fabrikant, de device-locatie, de gebruikte poorten en protocollen, de applicatiebestemmingen en het verkeersvolume, zijn beschikbaar via het ClearPass-managementplatform. Dit platform biedt compleet IoT-inzicht en controle via één overzicht.

Wi-Fi 6-access points als platform voor IoT

Aruba heeft ook zijn portfolio next-generation 802.11ax (Wi-Fi 6) IoT-ready access points uitgebreid. Dit doet het bedrijf om in te spelen op de groeiende draadloze-performancevereisten en om de adoptie van IoT-oplossingen te versnellen. Het samenvoegen van meerdere netwerken tot één infrastructuur maakt het voor IT-teams mogelijk om complexiteit te verminderen en de return on investment (ROI) te verhogen bij de uitrol van hun IoT-strategie. Daarnaast vereenvoudigt een samengevoegd netwerk IoT onboarding via geautomatiseerde endpointdetectie en biedt het een gemeenschappelijk policyframework voor mobiele apparaten, gebruikers en IoT-apparatuur.

Net als de 510-serie die Aruba in november 2018 aankondigde, nemen de 530-serie en de 550-serie de noodzaak voor IoT-gateways en de bijbehorende gecompliceerde netwerkbeheervereisten weg. Dit stelt IT-teams in staat om eenvoudig IoT devices en IoT-sensoren die gebruikmaken van verschillende protocollen, aan elkaar te koppelen. En doordat de nieuwe access points wifi-, bluetooth 5- en Zigbee-protocollen ondersteunen, kunnen organisaties verbinding maken met 74 procent van de huidige IoT devices.

Een ander bijkomend voordeel van de 530-serie en de 550-serie access points is, dat Wi-Fi 6 een langere batterijlevensduur biedt voor IoT devices die werken op batterijen. Het protocol biedt IoT devices de mogelijkheid om inactief te blijven totdat ze gevraagd wordt gegevens te verzenden. Met een aanzienlijke energiebesparing en een lagere onderhoudsfrequentie als resultaat. Verder zorgen de efficiëntieverbeteringen van Wi-Fi 6 voor sneller presterende en efficiëntere infrastructuren, en een verbeterde ervaring voor alle clients op het netwerk.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!