Witold Kepinski - 08 april 2019

SAP en T-Systems koppelen cloud omgevingen voor IoT toepassingen

SAP en T-Systems koppelen cloud omgevingen voor IoT toepassingen image

SAP en T-Systems hebben hun Cloud platformen met elkaar verbonden. Dit stelt klanten in staat om IoT-gegevens naadloos in hun SAP-systemen te integreren. "We maken het nu heel makkelijk voor onze klanten: sluit sensoren aan en schakel ze in. Op deze manier kan het Internet der dingen worden gebruikt voor procesautomatisering", zegt Adel Al-Saleh, CEO van T-Systems. De oplossing is direct beschikbaar.

Als eerste is een start gemaakt met een oplossing voor de logistieke branche. De beschikbare telematicamodule herkent niet alleen de positie van goederen via GPS, maar ook hun snelheid. Het biedt ook gegevens over schokken en temperatuur. Verdere apparaten, zoals bijvoorbeeld een bestel button of een module die gegevens op machines verzamelt, staan gepland voor in de toekomst. En er komt een digitaal label voor de logistiek in de toekomst.

Leonardo

Componenten zoals deze verzamelen gegevens en verzenden ze gecodeerd naar het IoT-platform van T-Systems. Door de SAP en T-Systems cloud te koppelen, worden deze gegevens nu automatisch overgezet naar SAP Leonardo IoT, de IoT-oplossing van SAP. Dit stelt klanten in staat hun processen te verbeteren met SAP-systemen zoals SAP S/4 HANA.

Het Internet der dingen is een belangrijk onderdeel van de strategie van T-Systems. De focus ligt op de industrie en logistieke sector. Verwacht wordt dat er in 2020 wereldwijd meer dan 30 miljard sensoren zullen zijn. Ongeveer 40 procent van alle gegevens zal dan afkomstig zijn van machines en voertuigen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!