Witold Kepinski - 09 april 2019

Devoteam koopt g-company en Avalon

Devoteam koopt g-company en Avalon image

Devoteam, speler op het gebied van digitale transformatie in Europa, breidt zijn Cloud services in de Benelux uit met de overname van g-company, waarmee de deal zich in de afrondende fase bevindt.

g-company is Google Cloud EMEA Sales Partner van het jaar en een Google Premier Partner in de Benelux. g-company, gevestigd in Utrecht en Mechelen, heeft ruim 60 medewerkers. Met een portfolio van meer dan 750 klantaccounts, realiseerde het bedrijf in 2018 een omzet van ongeveer 16,5 miljoen euro.

Bovendien kondigde Devoteam de overname aan van 87,5% van Avalon Solutions, de toonaangevende Google Premier-partner in de Scandinavië, met het hoofdkantoor in Stockholm, Zweden, en 45 werknemers wereldwijd. Met meer dan 400 klantaccounts genereerde het bedrijf in 2018 een omzet van 14,2 miljoen euro.

Bert Schaap, Senior Vice President bij Devoteam en Country Manager in Nederland, is enthousiast over de krachtenbundeling met g-company: "Dit is de volgende stap in de uitvoering van onze plannen om de leider te worden in digitale transformatie services in de Benelux. Wij geloven dat de transformatie naar digitaal de meest vooruitstrevende technologie vereist en dat die technologie in handen van gepassioneerde experts een positief effect heeft voor mensen, organisaties en de samenleving. Door onze teams van Google-experts in de Benelux te combineren met 60 gepassioneerde collega's, kunnen we nog meer klanten helpen met hun uitdagingen. We ervaren een snelgroeiende vraag naar Cloud, mede gedreven door een sterkere focus op beveiliging."

Stanislas de Bentzmann, mede-oprichter en CEO van Devoteam: "Met deze twee overnames versterkt Devoteam zijn dominantie op Google Cloud-technologieën. De brutale beslissing om Google sinds 2012 als strategische partner te hebben, biedt ons een uniek innovatievermogen voor onze klanten, met name in Artificial Intelligence (AI). Onze 2.500 klanten zullen allemaal profiteren van toonaangevende technologieën in de markt, zoals Auchan, met wie we ooit 's werelds grootste Google Cloud-transformatieproject hebben uitgevoerd. Deze overnames, gecombineerd met onze teams, zullen resulteren in een nog hogere impact voor de digitale transformatie van onze klanten."

David Saris, CEO van g-company, "Wij zijn verheugd om lid te worden van een internationale groep om ons bedrijf nog sneller te laten groeien. Door onze krachten te bundelen met Devoteam en Avalon Solutions, zullen we meer (internationale) klanten kunnen aantrekken en behouden. Dit doen we door het bieden van meer services en de beste talenten, die werken aan de meest geavanceerde lokale en internationale initiatieven en voortdurend de best mogelijke expertise ontwikkelen door middel van certificering en trainingsprogramma's."

Ola Persson, CEO van Avalon by Devoteam: "Deze stap stelt ons in staat onze groei in de verschillende markten na te streven, gebruikmakend van de huidige capaciteit van Devoteam om ambitieuze bedrijfs-transformatie-programma's te definiëren, te beheren, en design & tech te combineren met innovatieve producten ‘aangedreven door Google’. Samen met Devoteam en g-company kunnen we onze klanten ondersteunen met een volledige reeks hoogwaardige oplossingen. Van scherpe expertise tot volledig beheerde services met betrekking tot cloud-oplossingen."

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!