Taurus Group koopt HPC specialist ClusterVision

09-04-2019 | door: Witold Kepinski

Taurus Group koopt HPC specialist ClusterVision

Taurus Group heeft de overname aangekondigd van de Nederlandse HPC-specialist ClusterVision dat in financiele moeilihkheden verkeerde. De groep heeft alle activa en intellectuele eigendom van ClusterVision gekocht. Een kernteam van de voormalige ClusterVision-entiteit vormt de basis van een nieuw bedrijf.

Taurus zal de activiteiten van ClusterVision in HPC voortzetten, waaronder de ontwikkeling van TrinityX - een open source ecosysteem voor ecosysteembeheer met hoge prestaties en ondersteunende services. Het nieuwe bedrijf zal onder leiding van de oorspronkelijke ClusterVision-oprichter Alex Ninaber werken. "Na de recente problemen hebben we er alle vertrouwen in dat de zaken weer op het goede spoor komen. Alle bestaande TrinityX-klanten van ClusterVision zijn in goede handen ", aldus Ninaber.

High Performance Computing (HPC) is een nichemarkt met geavanceerde computerhardware die is geconfigureerd voor zware berekeningen en gegevensmodellering. HPC vereist de fijnafstemming van opslag, netwerken en compute voor maximale prestaties van de hardware. Met de explosieve groei van gegevens kan er in de toekomst een veel bredere eis zijn voor HPC-installaties. ClusterVision heeft een duidelijke kans om zijn lange reputatie als vertrouwde leverancier van HPC-oplossingen met de financiële kracht van de structuur van de Taurus Group opnieuw te vestigen.

Sinds 2016 heeft Taurus Group verschillende bedrijven overgenomen. "Het maakt deel uit van een voortdurende transformatie binnen Taurus om een ??volledig scala aan IT-diensten aan te bieden, gaande van hardwarecomponenten tot volledig geïntegreerde bedrijfsoplossingen voor ons wereldwijde klantenbestand. De mogelijkheid om ClusterVision in de portefeuille te brengen, is erg belangrijk voor onze HPC-strategie en toekomstige groei ", zegt Arun Garg, Managing Director van Taurus Group. "We hebben een lange geschiedenis in de distributie van opslag, netwerken en compute. Wij geloven dat door de integratie van nauw verbonden bedrijfsverticalen uiteindelijk aanzienlijke schaalgrootte, synergie en een bloeiende circulaire economie aan de hele groep zullen opleveren."

 

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter