MMD en AOC tweaken monitoren met touch technologie en USB-C

MMD en AOC tweaken monitoren met touch technologie en USB-C

MMD en AOC tweaken monitoren met touch technologie en USB-C

09-04-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

MMD en AOC tweaken monitoren met touch technologie en USB-C

MMD en AOC hebben nieuwe monitoren gepresenteerd die zijn uitgerust met touch technologie en USB-connector C. Het gaat onder andere om de Philips 329P9H en de milieuvriendelijke 241B7QGJ. De producten worden verkocht via resellers.

Philips displays worden sinds 2005 in licentie geproduceerd door MMD, een dochterbedrijf van de Chinese multinational TPV Technology. TPV produceert ook monitoren van AOC. TPV heeft een wereldwijd marktaandeel van meer dan dertig procent.

Een belangrijke aankondiging is de touch screen monitor Philips 222B9T.  Deze monitor biedt een eenvoudige en intuïtieve interactie dankzij technologieën zoals SmoothTouch voor een natuurlijke, vloeiende touchrespons. Dit Philips-display gebruikt de geprojecteerde capacitieve 10-punts touch technologie voor soepele responsiviteit. De gebruiker kan de nieuwe mogelijkheden van op aanraking gebaseerde toepassingen volledig benutten en zijn oudere toepassing nieuw leven inblazen. De voorkant van de monitor heeft de IP54-aanduiding en is dus water- en stofbestendig.

De LowBlue-modus in de monitor is oogvriendelijk. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat de blauwe lichtstralen met een korte golflengte van LED-displays, net als ultravioletstralen, na een tijdje ogen kunnen beschadigen en gezichtsvermogen kunnen aantasten. De LowBlue-modus voorkomt dit.

USB-C

MMD en AOC benadrukten ook USB-C-koppeling innovatie met de Philips 329P9H, een oplossing die is ontworpen om de productiviteit van moderne multitasking-professionals te verhogen. Dit Philips-scherm heeft een ingebouwd USB 3.1 type-C-basisstation met stroomvoorziening. Met de slanke, omkeerbare USB-C-aansluiting kan de gebruiker gemakkelijk docken met één kabel. De gebruiker kan randapparatuur zoals toetsenbord, muis en uw RJ-45-ethernetkabel op het basisstation van de monitor aansluiten. Sluit gewoon daarbij de notebook  en de monitor aan met één USB-C-kabel om met een hoge resolutie te bekijken en supersnel gegevens over te brengen. De notebook wordt ook nog eens tegelijkertijd van stroom voorzien en opgeladen.

Milieuvriendelijk

De nieuwe monitor Philips 241B7QGJEB is het milieuvriendelijke paradepaardje. Deze 24-inch LCD-computer die specifiek is ontworpen om de minste impact op het milieu te hebben. Deze monitor heeft een nieuw, energiezuinig design met een superefficiënte stroomvoorziening, voor een hogere energieklasse en uitstekende prestaties. De energiezuinige functie maakt gebruik van een nieuwe LED-achtergrondverlichting die zorgt voor helderheid en kleur, maar beduidend minder energie verbruikt. Dit maakt een groot verschil, of de gebruiker nu veel monitors gebruikt of slechts één. Met PowerSensor bespaart de gebruiker tot 80 procent op zijn energiekosten zo meldt de leverancier. PowerSensor is een ingebouwde 'personensensor' die onschadelijke infraroodsignalen uitzendt en ontvangt om te bepalen of de gebruiker aanwezig is. Zodra de gebruiker wegloopt van het bureau, wordt de helderheid van de monitor verlaagd. De energiekosten worden zo met meer dan 80 procent verlaagd en de levensduur van de monitor wordt verlengd.

De Philips 241B7QGJEB is gemaakt van lichtgewicht materialen, met gerecycleerde kunststoffen met het TCO Certified Edge-certificaat. De 241B7QGJ is vrij van schadelijke stoffen zoals lood, kwik, halogenen en PVC. Bovendien zijn de gehele kunststof behuizing, het chassismetaal en de verpakkingsmaterialen geheel recyclebaar.

Visuele ervaring

Verder is de Philips Momentum 326M6VJRMB die DisplayHDR600 VESA-gecertificeerd is. Deze monitor biedt volgens Philips een compleet andere visuele ervaring met betere helderheid, kleuren en contrast. Dankzij de lokale dimfunctie en hoogwaardige helderheid tot wel 600 nits komen de beelden tot leven met duidelijke felle delen die zorgen voor dieper genuanceerd zwart. De nieuwste Philips-schermen hebben hoogwaardige panelen voor ultraheldere beelden met een resolutie van 4K UHD (3840 X 2160). Ultra Wide-Color-technologie levert volgens Phlips een breder spectrum aan kleuren voor een schitterend beeld. Het bredere 'kleurengamma' van Ultra Wide-Color produceert meer natuurlijk uitziend groen, levendiger rood en dieper blauw. Breng mediaentertainment, afbeeldingen en zelfs productiviteit tot leven met de intense kleuren van de Ultra Wide-Color-technologie, aldus Philips.

Porsche Design AOC monitoren

AOC meldt verder nauw samen te werken met de ontwerpstudio FA Porsche om mooie en designvolle schermen aan gebruikers te bieden. Het gaat hierbij om de luxeversie AOC U32U1 en de Q27T1 met een ergonomische en futuristische ondersteuning.

De AOC U32U1 is speciaal ontwikkeld voor zakelijke gebruikers. De 31,5-inch monitor biedt een 4K-resolutie (3.840 x 2.160 pixels) en DisplayHDR600 volgens de HDR 10-standaard. Met 10-bits kleurdiepte en 1,07 miljard kleuren is de monitor ideaal voor professionals zoals fotografen en ontwerpers die een nauwkeurige kleurreproductie willen.

De AOC Q27T1 valt vooral op door zijn asymmetrische design. Om kabels minder in het zicht te laten heeft de monitor een klep aan de achterkant, die de aansluitingen verbergt.

Gaming

Tot slot komt voor gamers rond de zomer de 35-inch AGON AG353UCG op de markt. De belangrijkste kenmerken van het nieuwe scherm zijn natuurlijk gericht op de gaming-mogelijkheden. Het maakt gebruik van een VA-technologiepaneel van AU Optronics met een resolutie van 3440 x 1440 en een vernieuwingsfrequentie van 200 Hz. Het scherm is voorzien van een G-sync v2-module die NVIDIA's reeds lang bestaande variabele vernieuwingsfrequentiesteun ondersteunt, terwijl ze ook ondersteuning biedt voor HDR onder de 'NVIDIA G-sync HDR'-certificering.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware