HPE en Nutanix bieden Hybrid Cloud-as-a-Service

HPE en Nutanix bieden Hybrid Cloud-as-a-Service

09-04-2019 | door: Witold Kepinski

HPE en Nutanix bieden Hybrid Cloud-as-a-Service

Hewlett Packard Enterprise (HPE) en Nutanix kondigen een wereldwijd partnership aan om samen een geïntegreerde hybride Cloud as a Service-oplossing (aaS) te leveren. Met dit aanbod profiteert de markt van Nutanix’ Enterprise Cloud OS-software, inclusief de ingebouwde, kosteloze AHV-hypervisor, geleverd via HPE GreenLake. Dit voorziet klanten van een volledig HPE-beheerde hybride cloud, die de total cost of ownership (TCO) sterk verlaagt en de time-to-value versnelt. Als onderdeel van deze overeenkomst stelt Nutanix zijn channel partners in staat direct HPE-servers te verkopen in combinatie met Nutanix’ Enterprise Cloud OS-software, zodat klanten een geïntegreerde appliance kunnen aanschaffen, aldus de twee partners. Het pact lijkt zich te richten op het aanbod van Dell EMC.

Tegenwoordig staan bedrijven onder constante druk om te innoveren en hun digitale transformatie te versnellen. Huidige legacy-benaderingen van hybride IT zorgen echter voor diverse uitdagingen, zoals complexe systemen die vragen om veel IT Operations-personeel, toenemende kosten voor softwarelicenties en operations, en zorgen over vendor lock-in. Hierdoor verliezen organisaties hun flexibiliteit in een markt die vraagt om keuzevrijheid en flexibiliteit zo beweren HPE en Nutanix.

Het HPE-Nutanix-partnership richt zich op deze uitdagingen en biedt volgens de twee leveranciers een alternatief dat de kosten en complexiteit verkleint. Het gecombineerde aanbod biedt een volledig beheerde hybride cloudinfrastructuur, geleverd ‘as a Service’ voor implementatie in een datacenter van een klant, of colocatie.

SAP, Oracle en Microsoft

De combinatie van HPE GreenLake en Nutanix Enterprise Cloud OS-software is ideaal voor klanten die Nutanix, inclusief zijn AHV hypervisor-technologie, willen gebruiken om een reeks van use cases te ondersteunen. Hieronder vallen bedrijfskritische workloads en big data-applicaties, gevirtualiseerde tier-1 workloads zoals SAP, Oracle en Microsoft, alsook ondersteuning voor gevirtualiseerde big data-applicaties zoals Splunk en Hadoop.

Klanten met HPE GreenLake aaS profiteren volgens de twee partners van:

Verlaagde operationele kosten, Capex-uitgaven, support- en professionele servicekosten – Het gecombineerde aanbod belooft klanten aanzienlijk lagere TCO. Volgens een IDC-onderzoek (in opdracht van Nutanix) naar de hyperconverged software van Nutanix, behalen klanten een verlaging van 60 procent van de operationele kosten over vijf jaar. Volgens een Forrester-rapport (in opdracht van HPE) over de totale financiële impact van HPE GreenLake, profiteren klanten van 30 procent besparing op Capex door het verdwijnen van de behoefte aan overprovisioning, en een verlaging van support- en professionele servicekosten met 90 procent.

Focus op innovatie en versnelde time-to-value – Door over te stappen op een IT-aaS-model, biedt HPE een productiviteitsgroei van 40 procent door verminderde support-druk op IT Operations-personeel. Daarnaast verkort het de implementatietijd van IT-projecten met 65 procent.

Keuzevrijheid en eenvoud – Klanten kunnen nu gebruikmaken van een ingebouwde, kosteloze hypervisor via een aaS-aanbod, en profiteren van Nutanix’ single-click eenvoud voor het implementeren en schalen van gevirtualiseerde workloads. De Nutanix-technologie kan het aantal IT-arbeidsuren verlagen met 61 procent voor implementatie, management en support, vergeleken met traditionele infrastructuren, waardoor HPE GreenLake-services sneller en efficiënter geleverd kunnen worden.

“Met HPE GreenLake creëerde HPE de moderne on-premises, as a Service-consumptiemarkt. Honderden klanten wereldwijd profiteren van de voordelen van een cloud-ervaring in combinatie met de security, governance en applicatieprestatie van een on-premises-omgeving, terwijl klanten alleen betalen voor wat zij daadwerkelijk gebruiken”, zegt Antonio Neri, president en CEO van HPE. “HPE breidt nu zijn leidinggevende positie in de markt uit door keuzevrijheid te bieden aan klanten die een hybride cloud-alternatief zoeken dat meer flexibiliteit tegen lagere kosten belooft.”

“Onze klanten vertellen ons dat hun applicaties het belangrijkst zijn. Onze samenwerking met HPE biedt Nutanix’ klanten een nieuwe optie om hun infrastructuur onzichtbaar te maken, zodat zij kunnen focussen op bedrijfskritische applicaties in plaats van op de onderliggende technologie”, zegt Dheeraj Pandey, oprichter, CEO en voorzitter van Nutanix. “We zijn verheugd om dit partnership met HPE aan te gaan, specifiek voor de bedrijven die zoeken naar de juiste hybride cloud-oplossing voor hun business.”

GreenLake

HPE GreenLake is een as a Service oplossing voor on-premises-IT. Met variabele betalingen op basis van het daadwerkelijk gemeten gebruik van de workload of resources, snelle schaalbaarheid op basis van capaciteitsbehoeften van klanten, en enterprise-grade management en support, levert HPE GreenLake een cloud-ervaring aan het datacenter of de colocatie-omgeving van klanten. Met HPE’s best-of-breed partnerbenadering en groeiende partnerecosysteem kunnen klanten IT-oplossingen ontwerpen op basis van de door hun gekozen technologie en die eenvoudig toepassen. Ook kunnen zij Capex-uitgaven verlagen dankzij minder overprovisioning, IT-resources beter benutten, en time-to-value versnellen voor kritieke IT-projecten.

Enterprise Cloud

Nutanix biedt al zijn channel partners de mogelijkheid om direct HPE-servers met Nutanix’ Enterprise Cloud OS-software als geïntegreerde appliance te verkopen. Nutanix-klanten kunnen daardoor een volledig geïntegreerde oplossing gebruiken, direct geleverd vanuit HPE-fabrieken. Dit combineert ’s werelds grootste geïnstalleerde basis van veilige, innovatieve ProLiant- en Apollo-servertechnologie van HPE en de Enterprise Cloud OS-software van Nutanix voor klanten om hun datacenteromgevingen te moderniseren en de support te verenigen van hun hardware- en softwareplatforms naar voorkeur.

Beschikbaarheid
De Nutanix Enterprise Cloud OS-software op HPE GreenLake en de geïntegreerde appliance die gebruikmaakt van Nutanix-software op HPE servers, worden in Q3 2019 verwacht.

Showcases
HPE en Nutanix tonen hun gezamenlijke aanbod tijdens hun respectievelijke klantconferenties dit jaar: Nutanix .Next van 7 tot 9 mei in Anaheim (Californië); en HPE Discover van 17 tot 19 juni in Las Vegas (Nevada).

Terug naar nieuws overzicht
Cloud