Teradata Vantage biedt as-a-service mogelijkheden

10-04-2019 | door: Witold Kepinski

Teradata Vantage biedt as-a-service mogelijkheden

Teradata, aanbieder van data warehouse oplossingen, heeft drie nieuwe aanbiedingen aangekondigd voor zijn Teradata Vantage platform, als gevolg van de inzet van Teradata om as-a-servicemogelijkheden aan te bieden om aan de behoeften van hun klanten te voldoen. 

Deze functies bieden volgens Teradata keuzemogelijkheden en flexibiliteit voor klanten die werken met Amazon Web Services (AWS) en Microsoft Azure, private cloud of hybride cloudomgevingen. 

Nieuwe aanbiedingen zijn onder meer:

AWS Marketplace als een kanaal voor het consumeren van Teradata-software op een as-a-service basis

Introductie van een turnkey on-premises-aanbieding die belangrijke cloudvoordelen biedt terwijl deze binnen de datacenters van de klant blijft

Aansturing van een nieuwe hybride cloud disaster recovery-service om de fysieke infrastructuur van een bedrijf aan te vullen met een on-demand secundair systeem in de cloud.

De ondernemingen van tegenwoordig kiezen volgens Teradata steeds meer voor cloud-based, as-a-service-aanbiedingen om sneller te kunnen werken, om sneller te reageren en om hun capaciteiten toe te voegen, terwijl ze ervoor zorgen dat ze de nieuwste softwareversie behouden en de technische schuldenlast verminderen. Teradata gaat in op deze vereisten en meer, aangezien elk nieuw as-a-service-aanbod de waarde en toepassing van Vantage, het vlaggenschipplatform van Teradata, uitbreidt dat was ontworpen om analytische ecosystemen te vereenvoudigen en de besluitvorming te verminderen, zelfs op grote schaal. Naast het verschaffen van toegang tot 100 procent van de informatie van een organisatie, consolideert Vantage analytische silo's tot een enkel platform.

Beschikbaarheid

As-a-service-aanbiedingen voor Vantage zijn nu beschikbaar via AWS Marketplace in de meeste AWS-regio's wereldwijd.

Vantage is nu ook beschikbaar als een service voor klanten op locatie met aanzienlijke gegevensecosystemen en investeringen.

As-a-service-opties voor Vantage kunnen ook rechtstreeks worden gekocht via Teradata met AWS, Azure of Teradata-infrastructuur.

Vantage Machine Learning en Graph engine as-a-service zullen later dit jaar beschikbaar zijn.

Voor klanten met lokale Teradata-systemen die ook gebruikmaken van Dell EMC Data Domain en Veritas NetBackup, is Teradata Disaster Recovery as-a-Service nu beschikbaar met AWS-infrastructuur in de meeste AWS-regio's wereldwijd; ondersteuning voor Teradata DRaaS met behulp van Azure-infrastructuur zal later dit jaar worden toegevoegd.

In aanvulling op de gestandaardiseerde aanbiedingen bovenstaande kan Teradata ook architectuur, migratie, project management en database administratie hulp aan klanten die willen de vaardigheden en ervaring van een team dat aanzienlijke hoeveelheden van succesvolle enterprise-class migraties heeft gedaan benutten en geïmplementeerd tientallen effectieve oplossingen voor disaster recovery voor Teradata-systemen.

 

Terug naar nieuws overzicht