Witold Kepinski - 10 april 2019

Altares Dun & Bradstreet koopt master data specialist Olbico

Altares Dun & Bradstreet, internationaal expert in bedrijfsdata, heeft het Nederlandse softwarebedrijf Olbico overgenomen. Olbico, opgericht in 2008, is gespecialiseerd in het maken en ontwikkelen van innovatieve software voor master data management (MDM) platformen, API’s en connectoren van CRM- en ERP-systemen.

Deze overname is een volgende stap in het verwezenlijken van de strategie van Altares Dun & Bradstreet om de leiderschapspositie in de MDM-markt te verstevigen. Hun klanten profiteren hiermee van een krachtige verbinding tussen interne en externe bedrijfsdata, waardoor een integraal beeld van de bedrijfsvoering geschept wordt. De twee bedrijven werken sinds 2010 al samen.

De overname van Olbico was een strategische keuze van de dataspecialist om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar een geïntegreerde benadering van data. De schaalbaarheid van de software, de agility en de moderne technologische infrastructuur waren belangrijke redenen om over te gaan tot acquisitie. Door de overname zet Altares Dun & Bradstreet een belangrijke stap richting haar ambitie om marktleider te blijven op het gebied van datamanagement en haar dienstverlening verder aan te vullen.

Luc Querton, CEO van de Altares Group: “We hebben heel lang een partnership met Olbico gehad. Het is een innovatief bedrijf met dezelfde drive en ambities. Het moment is nu aangebroken om ons aanbod definitief met hun expertise te verrijken en onze marktpositie verder te verstevigen. Door deze samenwerking brengen we complexe technologie en data nog verder samen. Met de oplossingen van Olbico kunnen we tegemoetkomen aan de ontwikkelingen op de markt en sneller én agile inspelen op de behoeften van onze klanten.”

Wolfert van Duin, oprichter en CEO van Olbico: “We zijn verheugd om toe te treden tot de Altares Dun & Bradstreet Group. Olbico kan zich nu nog meer focussen op het ontwikkelen van oplossingen rondom datamanagement, bedrijfsinformatie en CRM. Hiermee zijn zowel Altares als Olbico in staat om sneller de internationale markt te bedienen en onze ambitieuze groeidoelstellingen te realiseren.”

Tweede overname binnen korte tijd
Dit is de tweede grote overname van Altares Dun & Bradstreet binnen korte tijd. In september 2018 nam het bedrijf Invoxis over, specialist op het gebied van Natural Language Processing (NLP). Eén van hun eerste gezamenlijke innovaties, IndueD™, een cloud-platform voor due diligence, is inmiddels succesvol geïntroduceerd. De overnames zijn onderdeel van een sterke bedrijfsstrategie om de toppositie als dataspecialist te handhaven en klanten op het juiste moment, op de juiste manier van innovatieve tooling te voorzien.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!