Witold Kepinski - 10 april 2019

BearingPoint boekte in 2018 een recordomzet van 739 miljoen euro

Management- en technologie-adviesbureau BearingPoint boekte in 2018 een recordomzet van 739 miljoen euro. De core Consulting-activiteit liet een groei van 6% optekenen in vergelijking met 2017, waarbij de softwareoplossingenbusiness iets trager groeide dan in voorgaande jaren.

BearingPoint bleef sterk winstgevend, hoewel het bedrijf aanzienlijke investeringen deed. Exacte winstcijfers zijn niet gegeven. Er was een soepele overgang in leiderschap toen Kiumars Hamidian in september aantrad als nieuwe Managing Partner. Hamidian werkte de strategie bij om door het bedrijf te navigeren tot 2025 en legde de focus op drie gebieden: markten, portfolio en mensen.

BearingPoint breidde verder uit in zijn Europese kerngebied. De regio's FBA (Frankrijk, Benelux, Afrika) en UKI (Verenigd Koninkrijk, Ierland) blonken uit met een sterke groei ver boven het marktgemiddelde. Het bedrijf opende een kantoor in Luxemburg waar het al sinds 2001 klanten ondersteunt.

BearingPoint maakte ook een strategische stap in de Belgische adviesmarkt door Inpuls, een gegevensspecialist, te verwerven en zo zijn omvang in België te verdubbelen.

BearingPoint heeft verder recent aangekondigd dat het InfonovaGo op Salesforce AppExchange heeft gelanceerd, waardoor bedrijven op geheel nieuwe manieren in contact kunnen komen met hun klanten, partners en werknemers. Met deze lancering kunnen bedrijven hun Salesforce-capaciteit upgraden met InfonovaGo, voor het realtime genereren van inkomsten uit digitale gebeurtenissen die worden geactiveerd door externe systemen en inzicht krijgen in de transactie- en factuurgeschiedenis van klanten.

Lees meer details op de site van BearingPoint.

Door: Witold Kepinski

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!