Witold Kepinski - 10 april 2019

Cisco, Palo Alto en Fortinet profiteren van de IT security markt

Cisco, Palo Alto en Fortinet profiteren van de IT security markt image

Analist Canalys schat dat wereldwijde uitgaven voor cyberbeveiligingstechnologie in 2018 een omzet van 37 miljard dollar bereikten, een stijging van 9,1% ten opzichte van 2017. Het opvallende segment was netwerkbeveiliging, dat jaar op jaar 12,6% hoger lag dankzij de creatie van hybride en complexe omgevingen.

Web- en e-mailbeveiligingsproducten groeiden met 8,2%, gevolgd door endpoint-beveiliging en oplossingen voor beveiligings- en beveiligingsbeheer, beide met 7,3%. De groeipercentages in de verschillende regio's waren vergelijkbaar, variërend van 7,0% in APAC tot 10,5% in EMEA, met Latijns-Amerika met 9,2% en Noord-Amerika met 8,9%.

Infrastructuur

Cisco, Palo Alto Networks en Fortinet, allemaal met een sterke focus op netwerkbeveiligingsproducten, presteerden beter dan de markt en behaalden een sterke groei met dubbele cijfers. "De snelle invoering van meerdere cloudservices door bedrijven, die vaak ook on-premises infrastructuur onderhouden, heeft hybride omgevingen gecreëerd, complex om te definiëren en te beschermen. Dit stimuleert de groei van netwerkbeveiligingsproducten, met name die oplossingen die de creatie van een perimeterloze architectuur mogelijk maken, waardoor leveranciers met een breed scala aan hulpmiddelen in hun portefeuilles worden bevoordeeld", zegt Canalys Research Analyst Claudio Stahnke.

Check Point stond op de derde plaats en groeide met 5% dankzij het cloudbeveiligingsaanbod, dat onlangs werd uitgebreid in identiteitsbeheer en webbeveiliging met de overnames van respectievelijk Dome9 en ForceNock. Tot slot zal Symantec naar verwachting dit jaar weer aantrekken na een afname van 12% in 2018, waarmee een moeilijke periode na de neerslag van een interne verkoopsonde werd afgesloten.

Cybersecurity

"We hebben in 2018 veel overnames in de cybersecurity-ruimte gezien, omdat verkopers hun aanbod uitbreiden om te profiteren van de complexiteit waarmee eindgebruikers worden geconfronteerd," voegde Stahnke toe. "Dit zal niet stoppen in 2019, omdat de markt nog steeds sterk gefragmenteerd is en nieuwe dreigementen gevestigde exploitanten dwingen hun platforms verder uit te breiden."

Cybersecurity driemaandelijkse schattingsgegevens zijn afkomstig van de Cybersecurity Analysis-service van Canalys . Schattingen omvatten technologieën voor netwerkbeveiliging, eindpuntbeveiliging, web- en e-mailbeveiliging, gegevensbeveiliging en kwetsbaarheid en analytische beveiliging. De abonnementsservice traceert de transitie van implementatie-opties van hardware en software naar services, public cloud-workloads en virtuele appliances / agents op basis van het kanaal en de grootte van de eindgebruiker.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!