Elastic en Google Cloud werken samen

10-04-2019 | door: Witold Kepinski

Elastic en Google Cloud werken samen

Elastic, een bedrijf met Nederlandse roots dat open-source software levert voor zoek- en gegevensanalyses, heeft een samenwerking met Google aangekondigd , door de integratie tussen Elasticsearch Service op Google Cloud Platform op een meer native manier te verdiepen.

Sinds 2017 wordt de Elasticsearch service op Google Cloud Platform (GCP) aangeboden, waarmee klanten de nieuwste versies van Elasticsearc, Kibana en uitbreidende reeks functies (zoals beveiliging, machine learning, Elasticsearch SQL en Canvas ) kunnen implementeren met oplossingen voor logging, infrastructuur monitoring, mapping en geospatiale analyse  en meer.

Cluster

Elasticsearch-servicegebruikers op GCP hebben ook kunnen profiteren van de vele voordelen van het Google Cloud Platform, zoals standaard-codering in rust en aangepaste instantie-type configuratie die krachtige cluster architecturen mogelijk maakt.

De uitgebreide samenwerking met Google verdubbelt al deze innovatieve functies en ervaringen en biedt ze meer native aan GCP-klanten via de Google Cloud Console, zo melden de twee bedrijven.

Service

Wanneer deze native integratie live gaat, kunnen GCP-klanten de Elasticsearch-service samen met andere GCP-services ontdekken, dezelfde workflows volgen die ze gebruiken voor beheer, ondersteuning, facturering en betaling (inclusief het benutten van bestaande GCP-betalingsverplichtingen). Bestaande klanten van Elasticsearch Service zullen genieten van een nieuwe manier om de service te ervaren waarvan ze houden, met nog meer flexibiliteit in facturerings-, inkoop- en betalingsopties zo bewere de twee partners.

Naast deze nieuwe integratie zal Elastic in de loop van het jaar meer mogelijkheden en nieuwe regio's toevoegen aan de Elasticsearch-service op Google Cloud. Later dit jaar zal het de Elasticsearch-service uitbreiden naar de regio Azië-Pacific.

Als u de huidige Elasticsearch-service op GCP wilt uitproberen, implementeer dan de 14-daagse gratis proefperiode.

Terug naar nieuws overzicht
Software