Panduit heeft AV-fabrikant Atlona overgenomen

11-04-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Panduit heeft AV-fabrikant Atlona overgenomen

Panduit, fabrikant van infrastructuuroplossingen voor netwerken en elektrotechniek, heeft de wereldwijd opererende AV-fabrikant Atlona overgenomen. Atlona ontwerpt en ontwikkelt innovatieve producten voor AV- en IT-toepassingen in de entertainmentsector, onderwijsinstellingen, overheden en de zorgsector.

Netwerkgebaseerde AV-toepassingen
Het aanbod van Atlona bestaat uit producten voor netwerkgebaseerde AV, signaaldistributie, draadloos samenwerken en geautomatiseerde AV-systemen. Consultants, integrators, systeemontwerpers en installateurs benutten Atlona voor het vereenvoudigen van AV-installaties, minimaliseren van het benodigde onderhoud en verbeteren van de flexibiliteit. Het bedrijf wordt toegevoegd aan Panduit’s Enterprise business group, maar blijft haar klanten ondersteunen vanuit het hoofdkantoor in het Californische San Jose. Atlona’s AV-oplossingen worden geleverd met 10-jaar garantie.

Synergie voor totaaloplossingen
“Atlona loopt voorop met de convergentie van AV-toepassingen en netwerkinfrastructuren”, zegt Dennis Renaud, president en CEO van Panduit. “Hun innovatieve oplossingen verrijken Panduit’s portfolio op het gebied van fysieke infrastructuren. Daarmee bieden wij klanten de mogelijkheid een kwalitatieve totaaloplossing te implementeren voor de steeds complexere netwerkinfrastructuren”.

Ilya Khayn, Atlona CEO voegt hieraan toe, “Wij ervaren een sterke synergie tussen onze beide bedrijven, waaronder de cultuur gericht op het leveren van innovatieve marktgerichte oplossingen van een hoge kwaliteit en deskundige service. Behalve een complete oplossing van één leverancier vergroot deze overname ook onze toegang tot de wereldmarkt.”

Terug naar nieuws overzicht