Witold Kepinski - 11 april 2019

Capgemini tekent nieuw contract met BAE Systems Marine

Capgemini tekent een vijfjarig contract met BAE Systems Marine, de tak van het Britse defensie-, beveiligings- en ruimtevaartbedrijf dat verantwoordelijk is voor het ontwerp en de productie van onderzeeërs. In het kader van de overeenkomst neemt Capgemini in het Verenigd Koninkrijk de levering over van een breed spectrum aan IT-diensten, waaronder servicecoördinatie, netwerken, hosting, DevOps, rapportage en analyse, automatisering en een digitale servicedesk.

BAE Systems en Capgemini gaan de nieuwe samenwerking aan om het IT-landschap van BAE Systems Marine te transformeren, waardoor het bedrijf kan profiteren van innovatieve digitale technologieën, betere gebruikerservaringen kan opbouwen, een hoge beschikbaarheid van diensten kan garanderen en de kosten van IT kan verlagen.

Vanuit zijn basis in Cumbria (Engeland), werkt BAE Systems Marine aan twee belangrijke programma's voor onderzeeërs. De organisatie heeft te maken met een hoge druk en toenemende vraag vanuit de business en zijn digitaal onderlegde personeel. Binnen deze omgeving is gekozen voor Capgemini’s IT-oplossing vanwege zijn vermogen om de veranderende behoeften van het bedrijf te ondersteunen. Deze omvatten de noodzaak om het reactievermogen van de dienstverlening verder te verbeteren, de effectiviteit en flexibiliteit van het leveringsmodel te vergroten en mobiele medewerkers te ondersteunen.

Stephen Cole, CIO bij BAE Systems Submarines: "Toen we begonnen aan dit cruciale programma voor onze Submarines activiteiten, dat betere flexibele digitale diensten zal leveren, waren capaciteiten op gebied van hoogstaande transformatie en coördinatie, ondersteund door zeer sterke referenties, belangrijk in de selectie van een partner. Wij zijn ervan overtuigd dat Capgemini aan deze vereisten voldeed en de juiste partner voor ons is. Het team begrijpt echt waar we als bedrijf naartoe willen en de gezamenlijke aanpak en de toewijding aan het ontwikkelen van vaardigheden in de lokale omgeving waren van het grootste belang voor onze beslissing.”

Paul Margetts, Managing Director, UK Business Unit bij Capgemini, licht dit toe: "We zijn verheugd om onze zakelijke relatie met BAE Systems verder uit te bouwen. Na de afgelopen vier jaar met het bedrijf te hebben samengewerkt, hebben we de enorme kansen voor verandering gezien die dit programma ons biedt, en we zijn erg enthousiast om deel uit te maken van de reis bij BAE Systems Marine, om het bedrijf te helpen een stap voorwaarts te zetten en te voldoen aan de nieuwe bedrijfsvereisten.”

De service gaat live op 21 mei 2019.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!