Witold Kepinski - 12 april 2019

Google breidt Cloud AI uit

Google breidt Cloud AI uit image

Google Cloud presenteerde de bèta-versie van AI Platform tijdens Google Cloud Next ‘19. AI Platform is een end-to-end development-platform waarmee teams, via een gedeelde interface, machine learning-projecten kunnen voorbereiden, ontwikkelen en beheren. In AI Platform werken developers eenvoudig samen vanuit hetzelfde dashboard binnen Cloud Console.

Met AI Platform is het eenvoudig om afbeeldingen, video’s, audio en tekst te labelen door classificatie, objectdetectie en andere processen toe te passen. De gebruiker kan de data direct in AutoML importeren of gebruik maken van Cloud Machine Learning Engine om op maat gemaakte machine learning modellen op GCP te trainen en bedienen. Lees hier meer over AI Platform.

Cloud AutoML updates maken AI toegankelijker
Tools die ondernemingen helpen om gestructureerde data om te zetten in voorspellingen zijn van grote waarde. AutoML Tables kan machine learning-modellen bouwen en implementeren op gestructureerde datasets in tabelvorm. In plaats van dat het weken kost om machine learning modellen te bouwen en implementeren, is het nu mogelijk in slechts enkele dagen. Door de codevrije interface is het voor iedereen eenvoudig om modellen te bouwen en integreren in brede toepassingen.

Het kan een uitdaging zijn om machine learning modellen te laten draaien op randapparatuur zoals camera’s of sensoren door latency en onbetrouwbare connectiviteit. Met AutoML Vision Edge is het eenvoudiger om machine learning modellen voor randapparatuur te trainen en implementeren, op locatie of op afstand. AutoML Vision Edge ondersteunt een verscheidenheid aan apparaten en kan gebruik maken van Edge TPUs voor snellere interference.

Een andere Cloud AutoML update is AutoML Video in bèta. Deze update zorgt ervoor dat developers eenvoudig modellen kunnen maken die videocontent automatisch classificeren met gedefinieerde labels. Bedrijven die bergen data hebben, kunnen met AutoML Video content ontdekken volgens de eigen taxonomie.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!