Axis introduceert 7e generatie ARTPEC-chip voor netwerkvideo
12-04-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Axis introduceert 7e generatie ARTPEC-chip voor netwerkvideo

Axis Communications introduceert de 7e generatie van zijn eigen ARTPEC-chip, geoptimaliseerd voor netwerkvideo. Deze chip maakt een reeks nieuwe toepassingen en functies mogelijk voor de Axis-netwerkcamera's, waaronder nog betere beeldweergave, verbeterde beveiligingsfuncties, compressie en analytics 'on the edge'. In de toekomst zal de nieuwe chip de basis vormen voor het overgrote deel van de Axis-netwerkvideoproducten. Eén van de eerste camera’s met deze chip is de AXIS P1375, die in mei op de ISC West in Las Vegas zal worden gepresenteerd.

"Wij geloven dat Axis in de huidige markt een sterk concurrentievoordeel heeft, omdat wij één van de weinige fabrikanten zijn met een eigen system-on-chip", zegt Johan Paulsson, Chief Technology Officer. "We hebben de volledige controle over iedere afzonderlijke transistor, wat erg goed is vanuit het oogpunt van vertrouwen en cybersecurity. Bovendien is onze chip, in tegenstelling tot andere chips, niet ontworpen voor allerlei verschillende doeleinden. Integendeel, ARTPEC-7 is 100% geoptimaliseerd voor de netwerkvideo-oplossingen van Axis."

Betere beelden in alle omstandigheden

Dankzij een nieuw ontworpen pipeline voor beeldverwerking, verbetert de chip de Axis-technologieën die zijn gemaakt voor het aanpakken van lastige lichtomstandigheden. Zo levert bijvoorbeeld Lightfinder 2.0 bij weinig licht meer verzadigde, realistische kleuren en scherpe beelden van bewegende objecten, ook in donkere gebieden.

Op dezelfde manier biedt Forensic WDR duidelijkere beelden en meer details in situaties met tegenlicht of bij grote verschillen tussen de lichtste en donkerste gebieden. Verhoogde lichtgevoeligheid vergroot ook het verlichtingsbereik voor Axis-camera’s met IR.

Verbeterde beveiligingsfuncties

ARTPEC-7 beschikt over geïntegreerde beveiligingsfuncties voor Axis-camera's, waaronder ondertekende firmware, zodat alleen beveiligde en geautoriseerde firmware kan worden geïnstalleerd. Daarnaast beschikt de chip over secure boot, wat het opstarten van ongeautoriseerde firmware voorkomt.

Gebruikers kunnen bij toekomstige Axis-camera's kiezen tussen H.264- en H.265-videocodering, afhankelijk van wat het beste past bij hun systeem- en bewakingsbehoeften. In combinatie met de Axis Zipstream-technologie is minder bandbreedte en opslagruimte noodzakelijk, zonder in te leveren op beeldkwaliteit. Gebruikers zijn vrij om hun keuze voor een bepaalde videocodering op ieder gewenst moment te veranderen.

Tot slot beschikt deze chip over een engine voor real-time objectdetectie, waarmee Axis en Axis-partners analytics kunnen ontwikkelen om personen, gezichten en objecten automatisch te herkennen en van elkaar te onderscheiden.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware