ICC innoveert productieketens met blockchain voor 45 miljoen leden

Kevin Schijven

14-04-2019 | door: Redactie

ICC innoveert productieketens met blockchain voor 45 miljoen leden

‘s Werelds grootste bedrijfsorganisatie, de International Chamber of Commerce (ICC), kondigt aan samen te gaan werken met Perlin om blockchain-technologie ter beschikking te stellen voor zijn 45 miljoen leden, zo meldt een persbericht gepubliceerd op 12 april.

De ICC kondigt de samenwerking aan als onderdeel van zijn honderdste verjaardag. Onder de organisatie vallen een aantal van de grootste bedrijven ter wereld als Amazon, Coca Cola, Fedex, McDonalds en Paypal.

Perlin, een blockchain-startup uit Singapore, is van plan te werken aan de verbetering van de toeleveringsketens van de bedrijven door ze transparanter en makkelijker traceerbaar te maken met behulp van blockchain-technologie. John Denton AO, secretaris-generaal van de ICC, zegt het volgende over de samenwerking: “In samenwerking met Perlin, leider in de ontwikkeling van blockchain- en gedistribueerde ledger- technologie, kunnen we een praktische en een echt radicale transformatie voor bedrijven in alle denkbare industriesectoren mogelijk maken.”

De toepassing en ontwikkeling van blockchain-technologie op wereldwijde toeleveringsketens ziet men steeds vaker. Onlangs kondigde Albert Heijn aan dat het de technologie gebruikt om zijn productieketen transparanter te maken. In maart kondigde de Chinese e-commerce gigant, Alibaba, aan dat het blockchain zal toepassen op de internationale supply chain. 

Zo zijn er nog IBM, MTL, Samsung, Ford en NTI om maar een paar grote bedrijven te noemen die recentelijk hebben aangekondigd blockchain te zullen gebruiken voor de verbetering van hun toeleveringsketens.

Auteur: Kevin Schijven. Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Crypto-Insiders.nl.

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Blockchain