Interxion voltooid uitbreiding Science Park AMS9 datacenter

17-04-2019 | door: Witold Kepinski

Interxion voltooid uitbreiding Science Park AMS9 datacenter

Interxion, aanbieder carrier- en cloud neutrale datacenterdiensten, heeft het Interxion Science Park AMS9 datacenter uitgebreid en gemoderniseerd. Woensdag 17 april is de heropening feestelijk gevierd.

Interxion Science Park AMS9 was het eerste datacenter van Nederland. Twee jaar geleden kocht Interxion het oorspronkelijke SARA datacenter van Vancis en werd er begonnen met de verbouwing van het meer dan vijfendertig jaar oude gebouw.

Tegenwoordig zijn er meer dan 170 connectiviteitsproviders, zoals carriers, internet service providers en internet exchanges, gevestigd in het pand. Het datacenter is daardoor een van de hoofdaders van het internet. Ook de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) heeft er zijn oorsprong en is er nog steeds gevestigd.

Het datacenter vloeroppervlak van AMS9 is met zo’n 35% vergroot naar 2500 vierkante meter. Er is hierdoor ruimte gekomen voor zo’n extra 300 racks. Tevens is er 1 megawatt aan additionele stroomvoorziening gerealiseerd en is de power density per rack verhoogd van 1 kilowatt naar gemiddeld 5 kilowatt per rack. Nieuw zijn de twee meet-me-rooms, waar klanten onderling fysieke aansluitingen kunnen realiseren. Daarnaast wordt Interxion Science Park nog beter verbonden met de andere 8 datacenters op de Amsterdam Schiphol Campus dankzij een hoge capaciteit DWDM-verbinding van 100 Gigabit. Met deze verbinding worden de connectiviteitsvoordelen van Science Park, en de expansiemogelijkheden van de Amsterdam Schiphol Campus verder geïntegreerd.

Interxion Science Park AMS9 is gevestigd in een historisch gebouw waar eerder het SARA was gevestigd.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter