IDC: Europese uitgaven voor beveiligingsoplossingen stijgen sterk

14-04-2019 | door: Witold Kepinski

IDC: Europese uitgaven voor beveiligingsoplossingen stijgen sterk

De uitgaven aan security hardware, -software en -diensten in Europa zullen naar verwachting in 2019 27,3 miljard dollar bedragen, een stijging van 8,3% ten opzichte van 2018. Deze groeitrend zal naar verwachting de komende jaren constant blijven, aangedreven door aanzienlijke investeringen in zowel opkomende als traditionele technologieën. Dit meldt onderzoeksbureau IDC.

Volgens de Worldwide Semainual Security Bestselling Guide van International Data Corporation (IDC) zullen de uitgaven van Europese bedrijven aan beveiligingsoplossingen een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) bereiken van 7,2% tussen 2018 en 2022 tot een totaal van 33,6 miljard dollar in 2022.

Services

De drie industrieën die de uitgaven voor beveiligingsoplossingen in 2019 zullen stimuleren, zijn bank-, discrete en procesproductie, met gecombineerde investeringen van meer dan 9 miljard dollar - een derde van het totaal. Naast deze historisch veiligheidsintensieve industrieën, zullen professionele services, federale / centrale overheid, detailhandel en staat / lokale overheid ook elk meer dan 1,5 miljard dollar investeren in beveiliging.

In termen van groei in het afgelopen jaar zijn de meest dynamische industrieën gezondheidszorg (toename van 9,4%), discrete productie en professionele diensten (elk 9%). Tijdens de voorspellingsperiode 2018-2022 zullen de snelst groeiende sectoren de federale / centrale overheid (8,0% CAGR) en de discrete productie (7,8% CAGR) zijn.

GDPR

"Regelgeving zoals GDPR, PSD2 en de NIS-richtlijn hebben de investeringen in IT-beveiliging in Europa in 2018 beïnvloed en zullen in 2019 de prioriteiten blijven bepalen", zegt Neli Vacheva, onderzoeksmanager, Customer Insights and Analysis, IDC. "Terwijl het bankwezen, professionele diensten, de overheid en de detailhandel de IT-investeringen voornamelijk zullen gebruiken om gegevensverlies en lekkagepreventie aan te pakken, zullen productie, gezondheidszorg en nutsbedrijven speciale aandacht besteden aan naleving."

Managed Services

Meer dan de helft van de beveiligingsuitgaven in 2019 in Europa zal afkomstig zijn van diensten ($ 14,8 miljard), gevolgd door software ($ 8,6 miljard) en hardware ($ 3,9 miljard). Van de services zijn verreweg de meest beheerde beveiligingsdiensten ($ 5,8 miljard) en integratieservices ($ 5,4 miljard), wat aangeeft dat er behoefte is aan toegang tot aangepaste en altijd bijgewerkte beveiligingsdiensten. De groei van managed security services voor 2019 zal naar verwachting uitkomen op 14,2%, de snelste groei bij alle technologiecategorieën ondanks de toch al erg hoge startwaarden. Bovendien zullen beveiligingsgerelateerde consulting diensten in 2018 met 9,4% toenemen, wat het belang van services in het beveiligingslandschap bevestigt. De andere snelst groeiende categorieën voor 2019 zullen allemaal afkomstig zijn van software, namelijk beveiligingsanalyses, intelligentie, respons en orkestratiesoftware (AIRO security, met een stijging van 11,2%) en identiteits- en digitale vertrouwenssoftware (toename van 9,8%). Voor 2018-2022 blijven de snels tgroeiende technologiecategorieën hetzelfde, met managed security services (12,3% CAGR) en security AIRO (10,1% CAGR) als leidende positie.

AIRO

"Snel stijgende investeringen in belangrijke beveiligingsoplossingssegmenten zijn een antwoord op belangrijke trends die niet alleen de beveiligingsruimte vormen, maar het hele digitale bedrijfslandschap," zei Mark Child, onderzoeksmanager, European Security, IDC. "Het dynamische dreigingslandschap en de operationele beveiligingslast verergeren het tekort aan veiligheidsvaardigheden en zorgen ervoor dat organisaties beheerde beveiligingsdiensten overnemen. Tegelijkertijd stelt de steeds geavanceerdere beveiliging van AIRO-software organisaties in staat beter gebruik te maken van de intelligentie die door beide wordt gegenereerd. hun interne monitoring en externe feeds om automatisering en verbeterde beveiligingsresponsen te faciliteren, en incidentbeheer te stroomlijnen.

West-Europa

Meer dan 90% van de Europese IT-beveiligingsmarkt zal in 2019 bestaan ??uit bestedingen in West-Europa ($ 24,7 miljard), terwijl minder dan 10% uit Centraal- en Oost-Europa zal komen ($ 2,6 miljard). De leidende landen op het gebied van veiligheidsinvesteringen zijn het Verenigd Koninkrijk ($ 6,4 miljard), Duitsland ($ 4,9 miljard) en Frankrijk ($ 3,5 miljard). Bankieren is de leidende sector in al deze landen, met uitzondering van Duitsland, waar discrete productie verreweg het grootste volume aan beveiligingsinvesteringen te zien zal geven. Aan de andere kant zijn Tsjechië (10,0% CAGR) en Rusland (8,6% CAGR) tussen 2018 en 2022 de snelst groeiende landen op het gebied van informatiebeveiliging.

"De IT-beveiligingsmarkt in 2019 zal nog steeds worden gedomineerd door West-Europese landen, gedreven door de investeringen in de bank- en productie-industrie, maar de Midden- en Oost-Europese landen zullen de snelste groei hebben in de periode 2018-2022, met alleen de Scandinavische landen en het VK in staat zijn om het tempo bij te houden" zegt Stefano Perini, senior onderzoeksanalist, Customer Insights and Analysis bij IDC.

Zeer grote (meer dan 1.000 werknemers) en grote bedrijven (500-1.000 werknemers) zullen in 2019 bijdragen aan meer dan 60% van de Europese IT-beveiligingsuitgaven. Deze twee segmenten zullen ook de snelst groeiende zijn in de periode 2018-2022, met respectieve CAGR's van 7,5% en 7,4%. Hoewel verwacht wordt dat alle bedrijfsuitgaven in die periode gemiddeld meer dan 7% zullen bedragen, zal de consumentenmarkt groeien met het langzaamste gemiddelde tempo, met 3,7% per jaar, met een totale uitgaven van 2019 van $ 1,5 miljard.

Terug naar nieuws overzicht
Software