Fivetran brengt orde in logistieke datastromen

17-04-2019 | door: Edwin Feldmann
Deel dit artikel:

Fivetran brengt orde in logistieke datastromen

Tijdens een recent bezoek aan Silicon Valley had Dutch IT-channel de kans om te praten met George Fraser (CEO) en Taylor Brown (COO), beiden de grondleggers van de startup Fivetran. Fivetran is een nog relatief jonge startup die als focusgebied de logistiek rond de opslag en distributie van goederen heeft.

Vergeleken met een aantal jaren geleden, is de manier waarop goederen verwerkt worden flink veranderd en zijn nieuwe structuren een gewaardeerde aanvulling om het proces efficiënt te houden. Dat is nodig om de veranderende marktomstandigheden te volgen. Fivetran heeft na een aantal jaren ontwikkeling in 2015 de eerste oplevering van zijn oplossing gedaan en heeft inmiddels meer dan 110 werknemers.

ELT

De ELT-benadering (Extract, Load, Transform) is het elan waarmee de moderne industrie werkt. De verstorende factor in deze processen is de veelheid aan systemen die gebruikt worden. Nadat de data uit de inkomende goederenstromen gehaald is (extract) en geladen in de databases (load), zorgen de officeapplicaties voor de resulterende rapportages (transform) en ondersteunen ze de logistieke processen. Fivetran heeft dit tot zijn kernactiviteit gemaakt en ontwikkelt alle benodigde software in eigen beheer.

Cloud

Zoals zo vaak met nieuwe spelers, kan een achterstand omgezet worden in een voorsprong. Als nieuwe speler in deze markt heeft men een oplossing ontworpen die werkt in de vorm van een op cloud technologie gebaseerde SaaS-oplossing. Het systeem is een zelf configurerende managed service en heeft momenteel toegang tot meer dan 100 connectoren voor interfaces met verschillende softwareomgevingen, die in de logistiek gebruikt worden. Daar waar onterfaces ontbreken worden die door Fivetran direct bijgemaakt. Een nieuwe recente ontwikkeling rond Fivetran is het feit dat Google het bedrijf als partner geselecteerd voor de implementatie van Google's Data Transfer Service (DTS) for BigQuery. Op dit moment biedt de combinatie van Fivetran en Google Cloud, toegang tot uiteenlopende bronnen waaronder Salesforce, Marketo en NetSuite.

Data Analytics

Zodra klanten hun data overzetten van de silo’s naar BigQuery, krijgen zij toegang tot nadere analyses met big dataoplossingen zoals Looker en Tableau, maar ook naar Google Cloud producen zoals Data Studio, BigQueryML and Cloud AutoML. Door het vereenvoudigen van de processen kunnen klanten meer aandacht geven aan het analyseren van hun processen en de bijbehorende data, in plaats van zich vast te moeten bijten in het beheren van de ETL.

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht
Software