LiveRamp koopt Nederlandse Faktor

16-04-2019 | door: Witold Kepinski

LiveRamp koopt Nederlandse Faktor

LiveRamp, aanbieder van een identiteitplatform, heeft de overname van het Nederlandse Faktor aangekondigd om gestroomlijnd beheer van toestemmingen op het open web mogelijk te maken. Het overnamebedrag is niet bekend.

Deze deal versterkt de strategische focus van LiveRamp op privacy en gegevensbeheer. Vanwege de evoluerende regelgeving voor consumentenprivacy zoals GDPR en California Consumer Privacy Act (CCPA), moeten bedrijven meer dan ooit om met complexiteit rond compliance te navigeren, aldus LiveRamp.

Met de overname van Faktor kan LiveRamp klanten en partners verder helpen compliance te waarborgen als onderdeel van haar grotere, op privacy gerichte reeks aanbiedingen in Europa, Noord-Amerika en de rest van de wereld zo meldt LiveRamp.

Faktor zal zijn hoofdkantoor in Amsterdam blijven houden, maar het zal de wereldwijde positie en oplossingen van LiveRamp gebruiken om producten en diensten aan de gecombineerde klantenportfolio te cross-verkopen. Met een onafhankelijke routekaart, zal Faktor zijn eigen speciale product- en engineeringhulpmiddelen hebben die samenwerking met LiveRamp mogelijk maken om synergie├źn op beide manieren te ontgrendelen.

Terug naar nieuws overzicht