Reports verder als onderdeel van SDB Ayton

16-04-2019 | door: Redactie

Reports verder als onderdeel van SDB Ayton

SDB Ayton, de specialist op het gebied van SaaS-based HR, planning, salarisadministratie, en ECD-software voor de zorgmarkt, gevestigd in Den Haag, neemt het in Almere gevestigde Reports over om gezamenlijk verder te gaan. Het managementteam van Reports blijft betrokken bij de onderneming als onderdeel van SDB Ayton.

Na de overname van Cormel in november 2018 is dit een tweede overname van SDB Ayton in haar strategie om de care sector in Nederland te kunnen bedienen met een full-suite aan producten. De toevoeging van Reports aan SDB Ayton resulteert in een organisatie met meer dan 120 medewerkers die als gezamenlijk doel hebben zoveel mogelijk Nederlandse zorginstellingen met slimme oplossingen en een breed product portfolio te kunnen ontzorgen. De Business Intelligence oplossingen van Reports sluiten naadloos aan bij de ECD, Planning, HR en Salaris software van SDB Ayton en bieden SDB Ayton de mogelijkheid om als enige partij haar klanten een full-suite SaaS oplossing met BI en Analytics toepassingen te kunnen aanbieden.

Reports, opgericht in 2006, ontwikkelt en opereert een open en transparant data platform dat klanten de mogelijkheid biedt diverse datastromen efficiënt te ontsluiten, te bundelen en te analyseren. Dit platform stelt klanten in staat om grote hoeveelheden data te verwerken en inzicht te krijgen in de operationele resultaten en KPI’s door middel van intuïtieve management dashboards. Met de hulp van Reports krijgen klanten inzicht in historische resultaten, maar bovenal helpt het platform zorginstellingen om toekomstige verbeteringen in kaart te brengen en effectief te implementeren. Reports richt zich hoofdzakelijk op de Nederlandse zorgmarkt, en bedient klanten in de VVT, GHZ, JGZ en GGZ-sectoren. Daarnaast heeft Reports enkele Nederlandse Implantaten Registers, Veiligheidsregio’s en een aantal organisaties buiten de zorg als klant.

Net als Reports is ook SDB Ayton hoofdzakelijk actief in de VVT en GHZ-sectoren, waarbij het bedrijf ruim 500 klanten bedient met HR, salaris, planning en ECD-software. Door de sterke wederzijdse aanvulling op het gebied van producten, diensten en klanten zal de gecombineerde organisatie met een totaaloplossing effectief kunnen inspelen op de vraag naar integratie van het IT-landschap binnen zorginstellingen. Bovenal zal het platform van Reports effectief kunnen inhaken op de datastromen die binnen de diverse modules van het SDB Ayton product portfolio worden gegenereerd, wat grote voordelen met zich mee brengt voor full-suite gebruikers.

Na de overname van Cormel in november 2018 wordt met de overname van Reports door SDB Ayton een tweede stap gezet om door te groeien tot de leidende SaaS-speler in de Nederlandse zorgmarkt. Vanzelfsprekend zal ook na deze overname de focus van de groep blijven liggen op het ontwikkelen van innovatieve producten die aansluiten bij de wensen van klanten en trends in de Nederlandse zorgmarkt. Het stimuleren van organische groei en het benutten van de diverse up- en cross-sell mogelijkheden van de gecombineerde organisaties zullen dan ook de leidraad van de groeistrategie zijn. Daarnaast behoort ook het verder voortzetten van de buy-en-build strategie door het doen van gerichte acquisities tot de mogelijkheden. Hierbij kan worden gedacht aan het acquireren van aanpalende technologieën als ook het uitbreiden naar andere segmenten van de zorgmarkt, zoals beiden zijn gerealiseerd met de overname van Reports.

Terug naar nieuws overzicht