Dell Technologies en Nutanix domineren hyperconverged markt

16-04-2019 | door: Witold Kepinski

Dell Technologies en Nutanix domineren hyperconverged markt

Dell Technologies en Nutanix domineren de hyperconverged infrastructure (HCI) markt zo blijkt uit een onderzoek van IDC en Wells Fargo. HPE, Cisco en Netapp hebben allemaal een aandeel van minder dan één cijfer en hebben volgens het onderzoek vrijwel geen zicht op een inhaalslag.

Volgens Wells Fargo en IDC was de HCI-markt zeker 1,9 miljard dollar in het vierde kwartaal van 2018 waard, dat is een een stijging op jaarbasis  van 57,2 procent.

Dell EMC VMware Nutanix

Dell Technologies, inclusief Dell EMC en VMware, had een omzet van 895,1 miljoen dollar in het vierde kwartaal van 2018, databus een stijging van 74,9 procent. Nutanix zag zijn omzet in die periode stijgen naar 576,2 miljoen dollar. Dell OEM-software wordt overigens gecombineerd met Nutanix hardware uit de XC-serie.

HPE 

Andere leveranciers zoals Datrium, Pivot3 en Scale Computing zagen hun omzet met 64 procent stijgen naar 646,1 miljoen dollar. HPE zag de omzet met 46,7 procent stijgen naar 147,4 miljoen dollar, wat betekent dat het relatieve aandeel van HPE is gedaald. HPE neemt het op tegen VMware VSAN software en EMC hardware. De kracht van Dell is dat hyperconverged servers hypervisors nodig hebben en VMware vSphere de dominante hypervisor is en VMware vSAN de nodige virtuele SAN-software biedt. Vandaar dat de meeste HCI-servers vSphere gebruiken. Daarom werkt HPE nu met Nutanix samen in een poging om de verkoop van zijn eigen HCI oplossingen verder te laten groeien.

Cisco en NetApp

De Cisco HyperFlex-omzet bedroeg 75 miljoen dollar in het laatste kwartaal van 2018,  een stijging van 33,2 procent. NetApp wist voor 26,7 miljoen dollar aan HCI eind 2018 te verkopen. NetApp is een laatkomer in de markt voor HCI met zijn SolidFire Element software.

Het marktaandeel van HPE, Cisco en NetApp bedroeg respectievelijk 7,74, 3,94 en 1,4 procent. Dell en Nutanix zijn samen goed voor 52,78 procent marktaandeel.

 

 

 

 

Terug naar nieuws overzicht