MMD pakt uit op ISE 2019 met innovatie en duurzaamheid

Roy van Weert

16-04-2019 | door: Maarten van Vliet
Deel dit artikel:

MMD pakt uit op ISE 2019 met innovatie en duurzaamheid

MMD Monitors & Displays, beter bekend als MMD, wist tijdens de meest recent editie van ISE 2019 opzien te baren met de introductie van een display van niet minder dan 49 inch. Het nieuwe topmodel van MMD, de Philips 499P9H Brilliance 32:9 SuperWide, was duidelijk één van de show stoppers op de beursvloer.

Volgens Sales Manager Roy van Weert moet dit formaat de vervanger worden van 2 x 27 inch QHD monitor en richt het display zich in de basis op specifieke toepassingen zoals grafisch ontwerp, maar ook kan het worden ingezet in omgevingen waarin snelle informatievoorziening key is, zoals finance of security. Hoewel het formaat voorlopig niet de standaard zal worden, is de trend van grotere displays duidelijk zichtbaar.

“We zien dat er een toenemende behoefte is aan hoogwaardige, dynamische displays monitoren die veel informatie gelijktijdig kunnen ontsluiten”, zegt Van Weert daarover.

MMD is voornemens de komende zomer een nieuw, groot display te gaan lanceren. Dan zal het gaan om een formaat van 43 inch, dat in de plaats moet komen van 2 x 24 inch. Dit display mikt met name op de grootzakelijke markt en op ziekenhuisomgevingen, laat Van Weert weten. 

Vergroening duidelijk thema

Op ISE 2019 toonde MMD nog meer innovaties, waaronder een nieuwe ‘groene’ loot aan de stam, de Philips 241B7QGJEB uit de PB7-serie. Dit model onderscheidt zich volgens MMD met name door zijn kwalitatief hoge prestaties in combinatie met het laagste stroomverbruik (11w) momenteel in de markt beschikbaar.

“Vergroening is een thema dat springlevend is, ook bij onze klanten”, ziet Manfred Verberne, Channel manager B2B & Tenders. “We zijn ook druk bezig om dit thema uit te rollen bij klanten. We kunnen door middel van een ROI-calculatie laten zien wat de besparing is, wanneer een klant kiest voor een duurzame monitor.”

Auteur: Maarten van Vliet

Terug naar nieuws overzicht