Intel trekt zich terug uit markt voor 5G smartphonemodems

Bob Swan

17-04-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Intel trekt zich terug uit markt voor 5G smartphonemodems

Intel trekt zich terug uit de markt voor 5G-modems voor smartphones. Het bedrijf blijft zijn huidige 4G-modems voor smartphones leveren, maar verwacht geen 5G-modems te zullen lanceren. Ook eerdere plannen die Intel aankondigde voor 2020 zijn geannuleerd.

"We zijn verheugd over de kansen in 5G en de 'cloudificering' van het netwerk, maar het is duidelijk geworden dat er in de smartphonemodem markt geen duidelijk pad naar winstgevendheid en positieve resultaten is", licht Bob Swan (foto), CEO van Intel, toe. "5G blijft een strategische prioriteit voor Intel en ons team heeft een waardevol portfolio met draadloze producten en intellectueel eigendom ontwikkeld. We onderzoeken onze mogelijkheden om de waarde die we hebben gecreëerd te benutten, waaronder kansen in een brede reeks datacentrische platformen en apparaten in een 5G-wereld."

Qualcomm en Apple

Het besluit van Intel hangt mogelijk samen met het bijleggen van de ruzie tussen chipfabrikant Qualcomm en Apple over modems voor smartphones. Apple gaat opnieuw met Qualcomm in zee en modems van het bedrijf verwerken in haar producten, iets waarvoor Apple royalties gaat betalen aan Qualcomm.

Intel verwacht bij de bekendmaking van haar financiële resultaten over het eerste kwartaal van 2019 meer informatie te kunnen geven over haar besluit.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility