Poly: beheerbare videocommunicatie in de huddle room

Polycom Studio

Poly: beheerbare videocommunicatie in de huddle room

Polycom Studio

17-04-2019 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Poly: beheerbare videocommunicatie in de huddle room

Poly lanceerde onlangs Polycom Studio, een plug-and-play-oplossing die videocommunicatie in de huddle room naar een hoger niveau moet gaan tillen. Het bevat een camera, een microfoon en speakers en maakt gebruik van een USB-aansluiting. Distributeur Exertis ziet volop kansen voor haar partners.

Poly, toen nog Plantronics, nam Polycom vorig jaar over en maakt hiermee zijn entree in dit segment. Distributeur Exertis gaat Polycom Studio leveren. Sales- en marketingdirecteur Christ-Jan Beljaars van dat bedrijf is onder de indruk van wat hij heeft gezien. “Het is een kwalitatief zeer hoogwaardige oplossing voor elk bedrijf.”

“Bij bedrijven wordt er steeds vaker overlegd in afzonderlijke kleine ruimtes en uit onderzoek blijkt dat er in die zogeheten huddle rooms ook steeds meer behoefte is aan video-overleg”, legt Beljaars uit. “Tegelijkertijd is maar twee procent van de huddle rooms met apparatuur daarvoor uitgerust. Polycom is eigenlijk de eerste die goed heeft nagedacht over een oplossing die echt specifiek voor die ruimtes bedoeld is.”

Managen
Beljaars wijst allereerst op de beheerbaarheid van Polycom Studio. “Er zitten tools in die ervoor zorgen dat de oplossing heel goed te beheren is door IT-managers. Polycom Studio maakt draadloos verbinding met het bedrijfsnetwerk. Of je nu gebruikmaakt van één huddle room of op allerlei vestigingen over de hele wereld: het is eenvoudig via de cloud te managen. Dat is heel belangrijk voor de doelgroep en ook echt onderscheidend als je kijkt naar wat er verder op de markt is.”

Ook de audiokwaliteit is volgens Beljaars uniek. “De oplossing maakt onder andere gebruik van NoiseBlock. Als iemand in de ruimte met een papiertje schuift, geeft dat geen storend geluid meer. Ook kun je gebruikmaken van Acoustic Fence. Je tekent dan als het ware een virtuele lijn in de ruimte. Daarbuiten wordt het geluid niet meer opgepikt. Daarnaast volgt de camera de spreker en kun je met behulp van lampjes ook zien wie er aan het woord is.”

Andere noemenswaardige specificaties zijn de speaker die in het apparaat zit en de camera die een resolutie van 4K, vijf keer elektronische zoom en een reikwijdte van 120 graden heeft. De resolutie van 4K is bijzonder voor een oplossing in dit prijssegment en biedt ook voordelen als je geen 4K-beeldscherm hebt. Bij het inzoomen blijft het beeld namelijk lang scherp.

Polycom Studio is via een USB-kabel op elke PC of Mac aan te sluiten. De oplossing is compatible met diensten als Zoom, Microsoft Teams, Skype voor Bedrijven, Google Meet, Cisco Webex of Amazon Chime.

Kansen voor het kanaal
Beljaars ziet kansen voor het kanaal. “Vanaf eind februari is het product beschikbaar voor onze partners. De listprijs is 864 euro. Er zitten voor partners heel gunstige marges op dit product. Wij zien voor onszelf als distributeur een belangrijke rol weggelegd, omdat wij ook kunnen zorgen voor het leveren van bijvoorbeeld een scherm of aangrenzende accessoires.”

“Wij horen van resellers steeds vaker dat klanten kleine ruimtes willen gebruiken voor videocommunicatie. Met deze complete BYOD-oplossing hebben ze daar nu het best mogelijke antwoord op”, sluit Beljaars af. “Er kwamen tijdens ISE niet voor niets enorm veel positieve reacties.”

Terug naar nieuws overzicht