Equinix benoemt Eugene Bergen Henegouwen tot President EMEA
19-04-2019 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Equinix benoemt Eugene Bergen Henegouwen tot President EMEA

Equinix, aanbieder van interconnectie en datacenters, heeft Eugene Bergen Henegouwen (59) benoemd tot President EMEA. In deze rol geeft hij leiding aan alle Country Managing Directors in de EMEA-regio. Ook krijgt hij de leiding over de afdelingen Corporate Development en Business Development.

Bergen volgt Eric Schwartz op die sinds 2008 de functie van President EMEA bekleedde. Schwartz is nu benoemd tot Chief Strategy and Development Officer. In deze rol wordt hij verantwoordelijk voor de bedrijfsstrategie, corporate development, business development, vastgoed, kapitaalplanning en hyperscale-initiatieven binnen Equinix.

Eugene Bergen Henegouwen werkt sinds 2013 voor Equinix als Senior Vice President of Sales voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). In de afgelopen zes jaar is de omzet van Equinix in deze regio verdrievoudigd. Bergen ontwikkelde een sterke sales-organisatie die vijftien landen beslaat.

Voordat hij bij Equinix aan de slag ging was Bergen Executive Vice President en Managing Director EMEA bij Syniverse, een vooraanstaande wereldwijde speler op het gebied van mobiele technologie. Bergen haalde zowel een Master als Bachelor aan de TU Delft, op het gebied van electrical engineering. Sinds 2017 is Bergen ook bestuurslid van Ultimaker, een wereldwijde leider op het gebied van 3D desktop printing.

“Als SVP of Sales in EMEA heeft Eugene bewezen dat hij een buitengewone leider is”, aldus Karl Strohmeyer, Chief Customer & Revenu Officer bij Equinix. “Ik ben erg verheugd dat hij deze uitdaging heeft geaccepteerd om het EMEA-team naar een nog hoger niveau te tillen. Hij brengt veel zakelijk inzicht met zich mee, maar ook leiderschapskwaliteiten en energie waar zowel onze klanten als onze teams veel profijt van zullen hebben.”

Eugene Bergen: “Ik kijk er erg naar uit om in mijn nieuwe rol samen te werken met een geweldig team bestaande uit meer dan 2.500 medewerkers in de EMEA-regio. Samen kunnen we bouwen aan een bedrijf met een historische significantie, door gebruik te maken van onze unieke voordelen en elke dag ons uiterste best te doen om klanten te helpen.”

Terug naar nieuws overzicht