Veeam ziet aantal deals met 16 procent stijgen

Ratmir Timashev

19-04-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Veeam ziet aantal deals met 16 procent stijgen

Veeam rapporteert over het eerste kwartaal van 2019 een stijging van 16 procent in het totale aantal deals YoY. Het bedrijf heeft nu meer dan 343.000 klanten en noteert gemiddeld 4.000 nieuwe klanten per maand. De omzet op basis van subscription steeg met 30 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Veeam introduceert een nieuw subscriptionmodel voor alle nieuwe producten, waaronder de Veeam Availability Suite 9.5 Update 4. Deze update kwam begin 2019 uit en is inmiddels al meer dan 200.000 keer gedownload.

Groei stimuleren

"In mijn eerste volledige kwartaal bij Veeam als verantwoordelijke voor sales and marketing hebben we de focus gelegd op onze businessprioriteiten die ons altijd succesvol hebben gemaakt. Door deze focus blijven wij onze groei stimuleren en verstevigen wij ons marktleiderschap, nu en in de toekomst", zegt Ratmir Timashev (foto), medeoprichter en Executive Vice President Sales & Marketing van Veeam.

"Wij richten ons volledig op de strategie om bedrijven te helpen bij hun business-transitie naar de cloud met onze hoogwaardige oplossingen voor back-up en clouddatamanagement. IDC voorspelt dat 90 procent van alle organisaties binnen drie jaar een multi-cloudstrategie heeft ingevoerd. Dat biedt ons belangrijke groeikansen bij het ondersteunen van klanten en partners met de beste producten en oplossingen. Deze strategie is ook de motor achter het nieuwe Veeam Instance Licensing-model, dat we hebben ontwikkeld om meer flexibiliteit te bieden bij het verplaatsen van on-premise-workloads naar de public cloud en terug, zonder extra kosten. Veeam is de eerste in de branche met deze flexibele en innovatieve benadering voor het beheren van multi-cloudomgevingen."

Belangrijkste gebeurtenissen

Enkele belangrijke gebeurtenissen voor Veeam in het eerste kwartaal van 2019 waren:

 • Veeam Availability Suite 9.5 Update 4 helpt klanten bij het migreren en beheren van data in de hybride cloud, ongeacht de locatie. De update is binnen drie maanden meer dan 200.000 keer gedownload. Nieuwe productcapaciteiten maken het voor Veeam mogelijk om virtueel, fysiek en cloudbeheer te bieden, voor elke applicatie, alle data en binnen elke cloud, waaronder:
  • Cloud Tier – Ongelimiteerde capaciteit voor langetermijnretentie door het gebruik van native, kosteneffectieve objectstorage-integratie;
  • Cloud Mobility – Migratie en recovery van en naar AWS, Azure en Azure Stack;
  • Nieuwe datagovernance-mogelijkheden – Betere beveiliging en compliance, waaronder GDPR en malware-preventie.

 • Veeam Backup for Microsoft Office 365, momenteel het snelst groeiende product in de geschiedenis van Veeam, noteerde een stijging van 152 procent in deals ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Veeam Backup for Microsoft Office 365 is inmiddels door meer dan 55.000 organisaties gedownload en ondersteunt meer dan zeven miljoen mailboxen. Veeam bracht onlangs versie 3 uit en versterkte daarmee de dominantie in de Microsoft Office 365-back-upmarkt. Met deze oplossingen beschikken organisaties over dertig keer snellere back-up, verbeterde security, meer inzicht in klanten en betere analytics.

 • Cloud blijft groeien: Veeam noteerde in het eerste kwartaal een groei van 31 procent ten opzichte van vorig jaar in zijn cloudactiviteiten.

 • Veeam heeft wereldwijd 343.000 klanten. Nieuwe klanten zijn onder andere AKKA Technologies, Halton Borough Council, Sonoco Trident, 3Banken, Nova Scotia Liquor, Colorado Regional Health Information Organization (CORHIO), Northeastern Illinois University (NEIU), Clear Concepts, YMRILINK en TBEA Energy India.

 • Het Veeam Cloud & Service Provider-programma groeide naar 22.500 partners. 4.000 van hen zijn ook gekwalificeerd voor het leveren van cloudback-up en DRaaS via de inzet van Veeam Cloud Connect.

 • Reseller-allianties met HPE, Cisco, NetApp en Lenovo zorgden voor 56 procent meer transacties ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en 39 procent meer omzet.

 • Veeam kreeg in januari een investering van 500 miljoen dollar van Insight Venture Partners en Canada Pension Plan Investment Board (CPPIB). Het is één van de grootste investeringen in de geschiedenis van storage-software. De investering stelt Veeam in staat om een agressief overname- en investeringsbeleid te voeren om zo de dominante marktleider te blijven.

VeeamON 2019

Aanmelden voor VeeamON 2019, het grootste wereldwijde event voor clouddatamanagement, is nog steeds mogelijk. De conferentie vindt plaats van 20 tot en met 22 mei 2019 in Miami. Bijna 10.000 klanten, partners en influencers namen deel aan VeeamON 2018 in Chicago of aan de regionale VeeamON Forum-events overal in de wereld.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud