Ricoh introduceert Ricoh Pro VC20000 rotatief kleuren inkjetprintsysteem

19-04-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Ricoh introduceert Ricoh Pro VC20000 rotatief kleuren inkjetprintsysteem

Ricoh introduceert het nieuwe Ricoh Pro VC20000 rotatief kleuren inkjetprintsysteem. Deze printer is geschikt voor de productie van een breed scala aan toepassingen, variërend van transactiedrukwerk zoals facturen, afschriften en beleidsdocumenten tot boeken en direct mail.

Met het nieuwe inkjetprintsysteem brengt Ricoh kleurenproductie naar bestaande gebruikers van doorlopende printers. Ook richt het bedrijf zich met het nieuwe systeem op klanten die de functionaliteiten van meerdere apparaten in één machine willen integreren. De Ricoh Pro VC20000 rotatief kleuren inkjetprintsysteem neemt dankzij zijn compacte afmetingen een oppervlakte van 4,3 meter in beslag, waardoor deze relatief eenvoudig in een productieomgeving kan worden geplaatst.

Diverse papiersoorten en afwerkingsoplossingen

De Pro VC20000 inkjetprinter is geschikt voor een grote verscheidenheid aan papiersoorten. Ook biedt het apparaat inline afwerkingsoplossingen, met verschillende snelheidsopties om de productie te maximaliseren en papierverspilling te minimaliseren. De Pro VC20000 sluit aan op de mono 75 meter per minuut, 600 x 600 dpi Ricoh Pro V20000 en de mono 150mpm, 600 x 600 dpi Ricoh Pro V20100.

Lucas Stevens, Product Marketeer bij Ricoh Nederland zegt: "De Pro VC20000 is een verdere uitbreiding van ons snelgroeiende portfolio van rotatieve inkjetprintsystemen, waaronder de Ricoh Pro VC60000, en natuurlijk de baanbrekende Ricoh Pro VC70000. Omdat het systeem zo eenvoudig te bedienen is, kunnen klanten snel profiteren van verbeterde efficiëntie, hogere werksnelheden en aanzienlijk lagere bedrijfskosten, waardoor ze hun serviceverlening kunnen verbeteren en nieuwe markten kunnen verkennen".

Ricoh Supervisor

De Ricoh Pro VC20000 wordt ondersteund door Ricoh's softwareportfolio. Het omvat het nieuwe cloud-gebaseerde Ricoh Supervisor, een op afstand toegankelijke Internet of Things-oplossing die ondersteuning biedt bij het nemen van beslissingen door operationele gegevens te verzamelen, ze veilig op te slaan en te analyseren.

Ricoh Communications Manager levert en implementeert Customer Communications Management-services, met inzicht in het totale plaatje van het bronsysteem tot de uiteindelijke levering van zowel print als digitale communicatie.

Daarnaast is er het onlangs vernieuwde Ricoh ProcessDirector dat printproductieprocessen beheert. TotalFlow BatchBuilder dient voor intelligente en geoptimaliseerde productieprocessen en FusionPro voor het ontwerp en de productie van gepersonaliseerde communicatie.

De Ricoh Pro VC20000 rotatief kleuren inkjetprintsysteem is per direct beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware