Redactie - 20 april 2019

Forbes publiceert lijst met miljardenbedrijven die blockchain gebruiken

Forbes heeft een lijst opgesteld, genaamd “Blockchain’s Billion Dollar Babies,” met bedrijven die een minimale waarde van $1 miljard hebben en blockchain-technologie hebben geïmplementeerd of dat binnenkort van plan zijn om te doen.

Op de lijst staan grote traditionele bedrijven als banken, voedselbedrijven, technologiebedrijven en beheerders van toeleveringsketens. Bekende namen op de lijst zijn Facebook, ING, Mastercard, JP Morgan, Microsoft, Nestle, Amazon, IBM, Intel, Visa, Google, Samsung, HTC, Nasdaq en Siemens.

Daarnaast staan er ook drie cryptocurrency-gerelateerde bedrijven op de lijst; de Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase, Ripple, het bedrijf achter de XRP (XRP) cryptocurrency en Bitfury, een cryptocurrency-mining bedrijf waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Amsterdam. Opvallend is dat Binance, de grootste cryptocurrency-exchange ter wereld, niet wordt genoemd.

Ook wordt er op de lijst benoemd welke blockchain-protocollen gebruikt worden en door wie. Populair zijn de Ethereum blockchain, de Hyperledger Fabric, Quorom, Bitcoin en het R3 Corda protocol van het Blockchain Consortium.

Verder noemt het artikel de Deposity Trust & Clearing Corp (DTCC), een gigantisch financieel archiefbedrijf, als voorbeeld van een bedrijf dat in de komende maanden blockchain-technologie zal implementeren. Het Amerikaanse bedrijf houdt meer dan 90 miljoen transacties per dag bij, wat het grootste deel is van de $48 biljoen aan securities (effecten) in de wereld. Data van meer dan 50.000 accounts wordt overgezet naar de Axcore blockchain waarin meer dan $10 biljoen aan kredietderivaten wordt bewaard; dat is meer dan 50 keer de totale waarde van de gehele cryptocurrency-markt.

In het rapport worden ook nog een aantal interessante cijfers genoemd. Volgens de International Data Corp. zouden de totale uitgaven voor blockchain in 2019 zo’n $2,9 miljard bedragen, wat een stijging van 89% is ten opzichte van vorig jaar. Volgens een onderzoek van PricewaterhouseCoopers (PwC), van vorig jaar, zou 84% van 600 ondervraagde bedrijven op zijn minst bezig zijn met blockchain-technologie.

In februari publiceerde Forbes de Fintech 50 lijst, een lijst met de 50 meest innovatie bedrijven in de financiële technologiesector. Er stonden toen zes blockchain bedrijven op de lijst: Axoni, Bitfury, Circle, Coinbase, Gemini en Ripple.

Vorig jaar november werd de wereld van cryptocurrency en blockchain goed vertegenwoordigd op de “30 under 30” lijst; een lijst met veelbelovende ondernemers die jonger dan 30 jaar zijn, uit 20 verschillende sectoren met 30 personen uit elke sector.

Auteur: Kevin Schijven. Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Crypto-Insiders.nl.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!