Redactie - 23 april 2019

Enovation en Verklizan samen verder in Connected Healthcare markt

Enovation en Verklizan gaan onder één vlag verder en versterken hiermee de positie in de Connected Healthcare markt. De combinatie van beide bedrijven creëert een Europese leidende SaaS speler voor de zorgmarkt actief in meer dan 18 landen. Enovation en Verklizan bedienen gezamenlijk een groot aantal klanten in verschillende sub segmenten van de zorgmarkt waaronder ziekenhuizen, huisartsen, verpleeg- en verzorgingstehuizen en alarmcentrales. Enovation zet in op internationale groei waarin het ondersteund wordt door Main Capital in het uitvoeren van een buy-en-build strategie om het product- en dienstenaanbod verder uit te breiden. Naast Enovation was Main Capital ook meerderheidsaandeelhouder in Verklizan.

Verklizan heeft een leidende positie opgebouwd in de Connected Healthcare markt. De onderneming bedient meer dan 300 klanten vanuit haar kantoren in Nederland, Duitsland, Engeland en Spanje. Het door Verklizan ontwikkelde UMO platform monitort dagelijks meer dan 1,500,000 patiënten. Dankzij de software van Verklizan kunnen patiënten langer thuis blijven wonen en kunnen zorgorganisaties de kwaliteit en efficiency van zorgverlening verder verbeteren. Hiermee ondersteunt Verklizan zorgorganisaties in de uitdagingen die spelen in de zorgmarkt op het gebied van personeelstekorten en een toenemende druk op budgetten. Voorbeelden van klanten die het UMO platform gebruiken zijn Sensire (NL), Het Rode Kruis (Duitsland en Spanje), Centra Pulse (UK) en DoroCare ARC (Zweden).

De combinatie tussen beide bedrijven creëert een leidende Europese SaaS speler in de zorgmarkt met ongeveer €40m omzet en meer dan 250 medewerkers. Enovation en Verklizan gaan een gezamenlijke patiënt monitoring propositie naar de markt brengen waarmee de organisatie inspeelt op trends zoals de vergrijzing van de samenleving, de wens van patiënten om langer thuis te blijven wonen en toenemende kosten van lokale zorgsystemen. De onderneming beschikt over een platform bestaande uit verschillende communicatieoplossingen die zorginstellingen feilloos kunnen integreren in de dagelijkse processen. Dankzij de volledig onafhankelijke positie van beide bedrijven kan de software koppelen met een groot aantal hard- en softwaresystemen die gebruikt worden in de zorgmarkt. Dit zorgt ervoor dat zorgverleners beschikking hebben over real-time patiënt informatie waardoor ze efficiënter kunnen werken en meer aandacht kunnen geven aan het verlenen van kwalitatief goede zorg voor patiënten.

De combinatie met Verklizan is de tweede strategische overname van Enovation sinds de investering van Main Capital in September 2018. Enovation nam eerder XDS-leverancier Meddex over. Enovation wil via organische groei en strategische overnames verder doorgroeien tot een leidende SaaS speler voor de zorgmarkt.

Jeroen van Rijswijk (CEO Enovation): “De oplossing van Verklizan is de perfecte toevoeging voor ons communicatie en integratie platform. Dankzij deze stap zijn we in staat om een complete oplossing te leveren waarmee patiënten en zorgverleners veilig en efficiënt ehealth data kunnen uitwisselen. Deze oplossing, volledig onafhankelijk van, en volledig geïntegreerd met informatiesystemen is uniek in de Connected Care markt.”

Riny van Zandwijk (CEO Verklizan): “Dankzij de samenwerking met Enovation is Verklizan in staat om de waardevolle data, verzameld in het onafhankelijke UMO platform, veilig en efficiënt te verspreiden in de zorgketen. Deze data, verzameld uit meer dan 250 telecare en telehealth apparaten, kan benut worden in de ontwikkeling van nieuwe technologie gedreven diensten en in de verdere uitbouw van preventieve zorg voor kwetsbare groepen om de groeiende zorgkosten te beheersen”

Charly Zwemstra (Voorzitter RvC Enovation en Managing Partner Main Capital Partners): “De combinatie tussen Verklizan en Enovation verstevigt de positie van beide ondernemingen in de Europese Connected Healthcare markt. Dit is volledig in lijn met Main Capital’s strategie, toegespitst op het ondersteunen van softwareondernemingen in het realiseren van internationale groei via zowel strategische overnames als organische groei.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!