Redactie - 22 april 2019

Amerborgh verkoopt deel belang in Ohpen aan NPM Capital

Amerborgh verkoopt een deel van zijn belang in Ohpen aan investeringsmaatschappij NPM Capital dat na de overname een 35% belang in het Nederlandse Fintech-bedrijf krijgt. Amerborgh wil met de opbrengsten lopende en nog toekomstige projecten, zoals kunst- en cultuurcentrum ‘het HEM’ in Zaandam, financieren.

Ohpen is een snelgroeiend Fintech-bedrijf dat met haar cloud native SaaS core banking platform de spaar- en beleggingsadministratie voor banken en andere financiële instellingen verzorgt.

Rutger Ruigrok, managing director bij NPM Capital zegt in een toelichting: “De technologiesector is voor ons een steeds belangrijker aandachtsgebied in onze investeringsportfolio. Ohpen hadden we al langer in ons vizier en is een van de meest veelbelovende technologiebedrijven die we in de afgelopen jaren hebben gezien. We zijn erg onder de indruk van wat er na tien jaar staat: een cloud native core banking engine, een schitterende klantenbasis en een prachtig fundament voor verdere groei. We zijn heel enthousiast dat wij nu deel kunnen uitmaken van hun toekomst.“

Volgens Matthijs Aler, CEO van Ohpen, betekent de komst van de nieuwe aandeelhouder voor Ohpen een verruiming van de mogelijkheden om toekomstige internationale groei en schaalvergroting te financieren. “We kunnen nog vooruit met het groeikapitaal dat we begin 2018 hebben opgehaald. Met Amerborgh en NPM hebben we een uitgebalanceerde aandeelhoudersstructuur voor de lange termijn waarmee we toekomstige groeiambities willen realiseren. Ik kijk erg uit naar de samenwerking met het team van NPM.”
Ohpen is de eerste cloud native core banking provider ter wereld en groeide de afgelopen jaren uit tot marktleider in het segment van middelgrote banken. De komende jaren richt Ohpen zich nadrukkelijk ook op grootbanken en de pensioensector.

Michel Vrolijk, managing director bij Amerborgh Nederland is blij dat het bedrijf tien jaar geleden besloot te investeren in Ohpen. “Onze verwachtingen van destijds zijn steeds overtroffen. We hopen nog lange tijd deelgenoot te zijn van Ohpen’s ongelofelijke avontuur.“

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!