Witold Kepinski - 22 april 2019

Microsoft koopt Express Logic voor uitbouw IoT aanbod

Microsoft koopt Express Logic voor uitbouw IoT aanbod image

Microsoft koopt voor een onbekend bedrag Express Logic voor de uitbouw van zijn Internet of things (IoT) aanbod. Express Logic is een speler in real-time besturingssystemen (RTOS) voor IoT en randapparatuur aangedreven door microcontrollereenheden (MCU's).

Express Logic's ThreadX RTOS heeft meer dan 6,2 miljard implementaties, waardoor het een van de meest gebruikte RTOS ter wereld. Deze wijdverspreide populariteit wordt aangedreven door de vraag naar technologie om omgevingen met beperkte omgevingsinvloeden te ondersteunen, met name die welke veiligheid en beveiliging vereisen.

Fabrikanten bouwen volgens Microsoft producten in verschillende categorieën - van sensoren met een lage capaciteit zoals gloeilampen en temperatuurmeters tot airconditioners, medische apparatuur en netwerkapparatuur. Deze oplossingen kunnen gebruik maken van de grootte, veiligheid en beveiligingvoordelen van Express Logic-oplossingen om een snellere time-to-market te bereiken, aldus Microsoft.

Zelfs zeer beperkte apparaten (met batterijvoeding en minder dan 64 KB flash-geheugen) kunnen Express Logic-oplossingen gebruiken. Meer dan 9 miljard van deze MCU-apparaten worden elk jaar wereldwijd gebouwd en ingezet, waarvan vele kunnen profiteren van Express Logic-oplossingen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!